GRILLSESONGEN ER GODT I GANG – OG DET ER JAGGU TILBEHØRET OGSÅ!

Tilbehør til grillen

Å finne et godt kjøttstykke, eller fisk, til grillen er ingen sak. Men tilbehøret er ikke alltid like enkelt…

Det er selvfølgelig ingen grunn til fortvilelse. Jeg har nemlig samlet mine favorittoppskrifter på tilbehør til grillen. Og de får du her!

 

DIPPER

 

Baba ganoush - nydelig libanesisk dip med aubergine

BABA GANOUSH – NYDELIG LIBANESISK DIP MED GRILLET AUBERGINE

Baba ganoush er en libanesisk dip, som består hovedsakelig av aubergine. Det er en fløyelsmyk dip med en karakteristisk røyksmak, er du helt tro mot orginaloppskriften skal nemlig auberginen grilles direkte på flammene til den «kollapser». Men du kan også grille den i ovnen, hvis du ikke har plass på grillen. Klikk her for oppskrift!

 

Spicy dip med bakt paprika og fetaost

SPICY DIP MED BAKT PAPRIKA OG FETAOST

Dette er en enkel, men smakfull dip som passer til det meste. Enten som appetizer med godt brød eller grønnsaker. Eller som tilbehør til biffmiddagen. Klikk her for oppskrift!

 

Håpefull hummus

HÅPEFULL HUMMUS

Hummus er nok en libanesisk rett som lages av kikerter, sesamfrø (tahini), sitronjus, olje og krydder. Og den er rett og slett god til det aller meste! Klikk her for oppskrift!

 

SALATER

 

Eplekjekk og lett coleslaw

EPLEKJEKK OG LETT COLESLAW – HELT RÅTT TILBEHØR TIL GRILLEN

Coleslaw + grillmat = sant! Coleslaw det det perfekte grilltilbehøret! Og denne coleslawen er ekstra frisk fordi den inneholder gresk yoghurt og syrlige eplebiter. Og mye mindre majones enn vanlig. Så her er det bare å forsyne seg til du blir flau! Klikk her for oppskrift!

 

Edamame-og kikertsalat

ENESTÅENDE EDAMAME- OG KIKERTSALAT MED AVOKADO OG INGEFÆR

Edamame- og kikertsalat passer bra til både hvitt kjøtt og fisk. Og med en kremet og litt pikant vinaigrette (takket være avokadoen og ingefæren), er dette et helt supert tilbehør. Klikk her for oppskrift!

 

Salat med vannmelon, feta og mynte

FRISK SALAT MED VANNMELON, FETAOST OG MYNTE

Kombinasjonen mellom søt vannmelon, frisk mynte og salt fetaost, gir en spennende smak. Og med dette friske – og litt annerledes tilbehøret – kan du egentlig servere de fleste typer kjøtt. Klikk her for oppskrift!

 

Frisk quinoasalat med stekte artisjokkhjerter

FRESH QUINOASALAT MED STEKTE ARTISJOKKHJERTER, SITRON OG PERSILLE

Quinoasalat med stekte artisjokkhjerter og sitron er en utrolig fresh og god sommersalat. Den syrlige sitronzesten spicer opp den ellers runde smaken fra quinoaen, artisjokkene og persillen. Denne salaten er enkel å forberede – og et et supert alternativ til en vanlig salat. Klikk her for oppskrift!

 

Rustikk potet- og bønnesalat

RUSTIKK OG LUN POTET- OG BØNNESALAT

Den mest kjente potetsalaten er vel av den kremede varianten. Men husk at det smaker vel så godt med en vinaigrette, istedet for all majonesen og rømmen. Jeg tilsetter også gjerne aspargesbønner – både for å minke potetmengden, men også fordi det passer godt sammen. Klikk her for oppskrift!

 

Sautert squash med mynte, basilikum og pinjekjerner

SAUTERT SQUASH MED MYNTE, BASILIKUM OG RISTEDE PINJEKJERNER

Å sautere er jo egentlig bare et elegant ord for å steke noe på. Men denne salaten med sautert squash, mynte, basilikum og pinjekjerner er faktisk ganske elegant. Den blir til en skikkelig fresh lunsj hvis du serverer den med godt brød og ricotta til. Ellers så passer den veldig godt som et lett tilbehør til for eksempel en deilig lammekotelett og til grillmat generelt. Klikk her for oppskrift!

 

Frisk og rask rødbetsalat

FRISK OG RASK RØDBETSALAT – FRISK SOM FORRETT, RASK SOM TILBEHØR

Klikk her for oppskrift!

 

Taboulet fra middelhavet - solmodne tomater og fersk mynte

TABOULÉ FRA MIDDELHAVET MED SOLMODNE TOMATER, ROSINER OG FERSK MYNTE

Taboulé er en frisk og deilig sommersalat, som passer til det meste. Taboulé kommer opprinnelig fra Midt-Østen, og består av bulgur, tomat og persille. Men her nede ved Middelhavet lages den gjerne med couscous, solmodne tomater, rosiner og masse frisk mynte. Klikk her for oppskrift!

 

Pigg og populær purre og druesalat

PIGG OG POPULÆR PURRE OG DRUESALAT

Purre og druesalat er et godt tilbehør til både kjøtt og fisk. Og til røyket og speket mat. Personlig synes jeg kanskje den passer aller best til hvitt og lyst kjøtt. Purre og druesalat smaker friskt, men mye – og balanserer derfor godt til eksempelvis kalkun som er ganske mild i smaken. Salaten er lett og rask å lage, og den kan til og med lages dagen i forveien. Klikk her for oppskrift!

 

Frisk og sommerlig linsesalat med sopp

SOMMERFRISK LINSESALAT MED STEKT SOPP, RUCCOLA OG SITRON

Nok en linsesalat, denne gangen med stekt sopp! Og med proteinrike linser, den pepperaktige smaken av ruccola og ferskpresset sitron sitter denne salaten som en kule på sommerbordet! Klikk her for oppskrift!

 

PÅ GRILLEN

 

Pinnebrød og piknik

LAG PINNEBRØD MED BARNA – TID FOR PIKNIK!

Grill pinnebrød med familien! Barna elsker det, og så smaker det godt! Klikk her for oppskrift!

 

Grillet sjampinjong fylt med creme fraiche, hvitløk og urter

GRILLET SJAMPINJONG FYLT MED CRÈME FRAÎCHE, HVITLØK OG FRISKE URTER

Grillet sjampinjong er en aldri så liten siderett som smaker nydelig til det meste av grillmat. Fylt med masse hvitløk, friske urter og crème fraîche blir de til de reneste smaksbombene etter noen minutter på grillen. Klikk her for oppskrift!

 

DEN PERFEKTE AVSLUTNINGEN!

 

Grillet camembert med hvitløk og timian

GRILLET CAMEMBERT MED HVITLØK OG TIMIAN

Grillet camembert er altså så godt at når du først har fått smaken på det, så er det nesten vanskelig å slutte. Smeltet ost som fungerer som en dipp når du dypper brødet ned i, med et lett hint av urte- og hvitløkssmak. Det kan nesten ikke bli bedre! Klikk her for oppskrift!

 

BON APPÉTIT!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen