fbpx

GRILLET CAMEMBERT MED HVITLØK OG TIMIAN – DEN PERFEKTE AVSLUTNING PÅ GRILLKVELDEN!

Grillet camembert med hvitløk og timian

Grillet camembert må jo være noe av det beste Frankrike har å by på! Det er altså så godt at når du først har fått smaken på det, så er det nesten vanskelig å slutte. Smeltet ost som fungerer som en dipp når du dypper brødet ned i, med et lett hint av urte- og hvitløkssmak. Det kan nesten ikke bli bedre! Her nede i Provence liker vi også å helle over noen dråper pastis, som gir en smak av lakris. Men det er absolutt ikke nødvendig hvis du ikke allerede har en flaske stående i skapet.

Camembert er en av de mest kjente og populære franske ostene, og grillet camembert serveres også som en hovedrett på flere franske restauranter. Da blir den gjerne servert sammen med charcuterie (diverse spekeskinke og spekepølse) og salat. Altså en rett midt i blinken for en oste-elsker!

 

Grillet camembert med hvitløk og timian

Grillet camembert med hvitløk og timian

 

DU TRENGER:

(Til 2 – 3 personer)

1 camembert (helst en fransk variant)
2 små hvitløksfedd, skjært i staver
1 ss olivenolje
1 ss pastis (hvis du ønsker)
Noen kvister fersk timian
Aluminiumsfolie
Baguette eller lignende

 

SLIK GJØR DU:

Fjern plastpapiret rundt osten, og legg den tilbake i tre-etuiet sitt.
Lag små kutt i overflaten, og stikk ned staver av hvitløk (som du gjør på en lammestek).
Hell over olje, og evt. pastis.
Legg noen kvister timian på toppen, og sett på tre-lokket.
Pakk osten godt inn i aluminiumsfolie.
Pass på at åpningen er på toppen, så du lett kan åpne for å sjekke om den er ferdig.
Legg den ned i det glødende kullet og la den ligge ca 3 – 4 min. litt avhengig av varmen.
Du kan også legge den direkte på grillen, men da kan det hende den trenger noen minutter ekstra.
Åpne og sjekk at den er smeltet (trykk forsiktig på toppen – er den helt myk inni er den ferdig.
Server med godt brød til – jeg foretrekker baguette til dette, og et godt glass rødvin.

DIPP I VEI!

 

Grillet camembert med hvitløk og timian

 

UTE ETTER EN LETT GRILLMIDDAG? DENNE ALT-I-ETT LAKSEPAKKEN KAN FINT LAGES PÅ GRILLEN, DOG MED LITT KORTERE STEKETID ENN DET STÅR BESKREVET I OPPSKRIFTEN.

 

BON APPÉTIT!

 

4 hendelser på “GRILLET CAMEMBERT MED HVITLØK OG TIMIAN – DEN PERFEKTE AVSLUTNING PÅ GRILLKVELDEN!”

  1. Kirsti Christensen

    Ser fantastisk ut 😋😋Dette
    Skal vi servere i kveld, når vi
    får besøk av barn og barnebarn h
    her i Sør Frankrike 😃Takk til
    deg, du imponerer stadig, har
    prøvd mye av det du legger ut
    og det er alltid like vellykket 🤗

    1. EVAiPROVENCE

      Tusen takk, så hyggelig å høre! Og dette er virkelig en slager – alle jeg har servert den til har virkelig elsket denne osten! Også er det jo i tillegg superenkelt:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen