fbpx

FRESH QUINOASALAT MED STEKTE ARTISJOKKHJERTER, SITRON OG PERSILLE

Quinoasalat med stekte artisjokkhjerter

Quinoasalat med stekte artisjokkhjerter og sitron er en utrolig fresh og god sommersalat. Spis den gjerne alene, eller som tilbehør til grillmat, kjøtt eller fisk. Den syrlige sitronzesten spicer opp den ellers runde smaken fra quinoaen, artisjokkene og persillen. Denne salaten er enkel å forberede – og et et supert alternativ til en vanlig salat.

Quinoa blir av enkelte kalt «superfood» på grunn av sitt høye og gode næringsinnhold, samtidig som det er glutenfritt. Og ikke minst, godt på smak! Quinoa har samme bruksområder som ris, couscous og bulger, med en litt nøtteaktig smak. Det kan minne om korn, men er faktisk et frø, og quinoa ble regnet som et hellig frø under inkatiden.

 

Frisk quinoasalat med stekte artisjokkhjerter

 

DU TRENGER: 

(Gir 2 porsjoner som salat og 4 som tilbehør)

2,5 dl quinoa*
5 dl buljong*
1 ss olje, til steking
1 boks hermetiserte artisjokkhjerter
3-4 vårløk, kuttet
En god håndfull persille, hakket
Zest fra en liten sitron, økologisk
Saften fra 1/2 liten sitron
Pepper etter smak

*Følg anvisning på pakken.

 

SLIK GJØR DU: 

Kok opp buljongvann i en kjele, og ha i quinoaen, kok i ca 20 min. til vannet er borte*.
Hell av vannet fra artisjokkhjertene, og kutt de i to (skvis ut det ekstra vannet mellom fingrene).
Varm opp olje i en stekepanne, og stek artisjokkene.
Ha i vårløken, og stek til grønnsakene begynner å bli gylne.
Når quinoaen er ferdigkokt, «vipper» du den opp med en gaffel.
Bland inn artisjokkene, sitronzest og persille.
Skvis over sitron.
Smak til med (salt og) pepper.
Spises varm eller lun med litt godt brød til.
Ellers som tilbehør til grillmat, kjøtt eller fisk.

 

Frisk quinoasalat med stekte artisjokkhjerter

 

JEG KAN OGSÅ ANBEFALE TABOULÉ FRA MIDDELHAVET – EN ANNEN YPPERLIG SOMMERSALAT!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen