fbpx

PIGG OG POPULÆR PURRE OG DRUESALAT

Pigg og populær purre og druesalat

Purre og druesalat er et godt tilbehør til både kjøtt og fisk. Og til røyket og speket mat. Personlig synes jeg kanskje den passer aller best til hvitt og lyst kjøtt.

Purre og druesalat smaker friskt, men mye – og balanserer derfor godt til eksempelvis kalkun som er ganske mild i smaken. Salaten er lett og rask å lage, og den kan til og med lages dagen i forveien. Dette er ihvertfall en fast gjenganger på vårt juledekkede bord!

 

Pigg og populær purre og druesalat

 

DU TRENGER:

(Gir 4-6 porsjoner)

1 mellomstor purre, vasket
500 g druer, skylt (grønne eller blå)
2 dl lettrømme
2 ss lettmajones
2 ss presset sitronsaft
1 ts sukrin/sukker
Salt og pepper

P.S. Bruker du kun det grønne fra purren, blir salaten mindre sterk. Men da må du nok bruke to. 

 

SLIK GJØR DU:

Del purren på langs, og kutt i tynne ringer.
Del druene i to.
Bland purre og druer i en stor bolle.
Bland rømme, majones, sitronsaft og sukker i en liten bolle.
Hell «dressingen» over purren/druene, og rør godt rundt.
Smak til med salt og pepper.
Oppbevares i kjøleskapet.
Serveres til kalkun, roastbeef, spekemat, eller settes på koldtbordet.

 

Pigg og populær purre og druesalat

 

HUSK Å LAGE DIN EGEN OG HJEMMELAGDE SURKÅL TIL JULEMIDDAGEN!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “PIGG OG POPULÆR PURRE OG DRUESALAT”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen