Purre og druesalat er et godt tilbehør til både kjøtt og fisk. Og til røyket og speket mat. Personlig synes jeg kanskje den passer aller best til hvitt og lyst kjøtt.
Purre og druesalat smaker friskt, men mye – og balanserer derfor godt til eksempelvis kalkun som er ganske mild i smaken. Salaten er lett og rask å lage, og den kan til og med lages dagen i forveien. Dette er ihvertfall en fast gjenganger på vårt juledekkede bord!
DU TRENGER:
(Gir 4-6 porsjoner)
1 mellomstor purre, vasket
500 g druer, skylt (grønne eller blå)
2 dl lettrømme
2 ss lettmajones
2 ss presset sitronsaft
1 ts sukrin/sukker
Salt og pepper
P.S. Bruker du kun det grønne fra purren, blir salaten mindre sterk. Men da må du nok bruke to.
SLIK GJØR DU:
Del purren på langs, og kutt i tynne ringer.
Del druene i to.
Bland purre og druer i en stor bolle.
Bland rømme, majones, sitronsaft og sukker i en liten bolle.
Hell “dressingen” over purren/druene, og rør godt rundt.
Smak til med salt og pepper.
Oppbevares i kjøleskapet.
Serveres til kalkun, roastbeef, spekemat, eller settes på koldtbordet.
HUSK Å LAGE DIN EGEN OG HJEMMELAGDE SURKÅL TIL JULEMIDDAGEN!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!
Denne skal jeg helt klart servere på 1 juledag. Takk for masse inspirasjon. God jul!
Nam nam, håper det smakte:-) Og godt nyttår!