fbpx

GRILLET SJAMPINJONG FYLT MED CRÈME FRAÎCHE, HVITLØK OG FRISKE URTER

Grillet sjampinjong fylt med creme fraiche, hvitløk og urter

Grillet sjampinjong er en aldri så liten siderett som smaker nydelig til det meste av grillmat. Fylt med masse hvitløk, friske urter og crème fraîche blir de til de reneste smaksbombene etter noen minutter på grillen. Er du en skikkelig grill-nerd og griller med «ekte» ved (som gartneren), smaker det best å legge soppen rett på risten. Da blir de litt tørrere i konsistensen, og får en deilig røkt smak. Men de smaker neeesten like godt pakket inn i aluminiumsfolie på gassgrillen også. Og med litt mindre søl!

 

Grillet sjampinjong fylt med creme fraiche, hvitløk og urter

 

DU TRENGER:

(6 porsjoner)

6 store sjampinjong
1 fedd hvitløk, finhakket
5 ss crème fraîche (eller rømme)
1/2 liten sitron, presset
2 ss finhakket ferske urter (denne gangen ble det basilikum)
Salt og pepper

 

SLIK GJØR DU:

Rens soppene og børst bort jord og lignende.
Fjern stilkene forsiktig (men ta vare på de).
Skjær bort ytterlaget på stilkene, og kutt resten i små terninger.
Bland sammen crème fraîche, hvitløk, sitron, soppstilker og urter i en liten bolle.
Krydre med salt og pepper.
Fordel blandingen i sopphattene.
Legg de enten i folie eller rett på risten, og grill de til de er møre.
Dette tar ca 5-10 min, litt avhengig av hvor varm grillen er/om de er i folie eller grilles rett på risten…

Dette er det perfekte tilbehøret nesten uansett hva du velger å legge på grillen! 

 

Grillet sjampinjong fylt med creme fraiche, hvitløk og urter

 

OG MENS VI FØRST SNAKKER GRILL – PRØV OGSÅ EPLEKJEKK OG LETT COLESLAW!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen