Her har du en enkel, men smakfull dip som passer til det meste. Enten kan den brukes til å sette smak på spaghettien. Eller som tilbehør til biffmiddagen. Eller for eksempel til apéro sammen med oppkuttede grønnsaker.
Apéro er et velkjent begrep i Frankrike (spesielt her nede i syd), og er rett og slett en drink som nytes før maten. Apéro serveres gjerne sammen med fingermat. Og kanskje litt forskjellig fra Norge – apéro nytes like gjerne på hverdager, som til fest!
DU TRENGER:
2 store røde paprika
150-180 g feta
150 g gresk yoghurt (2 dl)
1 hvitløksfedd, hakket
1/2 ts kayennepepper
1 ts hakket oregano
SLIK GJØR DU:
Sett ovnen på 200 grader.
Legg paprikaen på et stekebrett, og la de bake i 20 min.
Snu paprikaene, og bak i nye 20 min.
La de avkjøle seg på kjøkkenbenken, fjern deretter stilk og frø.
Ha alle ingrediensene i en beholder, og miks alt godt med en stavmikser.
Oppbevares i kjøleskapet.
Serveres sammen med godt brød, grønnsaker eller for eksempel til lompechips.
PRØV OGSÅ LETT OG HELT GRESK TZATZIKI!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!