LA EVA

La-Eva

JE SUIS EVA.

Og for noen år siden tok jeg den største avgjørelsen hittil i mitt liv – jeg forlot den verden jeg kjente for å prøve lykken her nede i Provence. Jeg er ikke alene om å drømme om et liv ved middelhavet, der solen nesten alltid reflekteres i det azurblå havet. Der man finner de lekreste grønnsaker utstilt på ethvert gatehjørne. Der det lukter ferske croissanter på morgenen, og grillet kylling fra slakteren til lunsj. Der de har to timer lunsj midt på dagen, og ofte avslutter kvelden ute på små fortaus-caféer.

Så da sjansen bød seg, måtte jeg jo bare ta den.

 

 

Så her bor jeg da, en halvtimes kjøretur fra Nice, med min franske gartner og våre tvillinger på tre år. Landsbyen er liten, men har akkurat det den skal ha; én baker, én slakter, én lokal grønnsaksbutikk, én café, to-tre barer, og fire restauranter. Og kanskje det beste av alt; bonden Pierré som dyrker det meste av biologiske grønnsaker. Parfait!

 

Nice

 

Er det noe franskmenn er opptatt av, så er det mat. Og spesielt her ned i syd – de snakker nesten ikke om annet. Hva de laget til middag i går, hvordan de laget den og hva de brukte av råvarer. Og hva de skal lage i kveld. Ser du for eksempel tre-fire menn i en opphetet diskusjon på baren – ja, da er det godt mulig de snakker om mat. For mat er pasjon, noe av det viktigste som finnes. Og sånn har det blitt for meg også. Jeg elsker å kunne plukke sesongens grønnsaker hos bonden, og la det inspirere til hva jeg serverer på bordet den kvelden. Og jeg lar meg hele tiden inspirere av det franske kjøkkenet.

 

Macaron

 

Dog ønsker jeg en litt sunnere vri på oppskriftene mine. Med det mener jeg at jeg stort sett unngår hvitt sukker i kakene jeg baker, jeg søter heller med for eksempel banan eller søtpotet. Jeg styrer unna for mye hvetemel, og sverger heller til havremel (eller spelt, mandelmel etc.) Istedet for vanlig pasta velger jeg pasta laget av røde linser eller kikerter, og istedet for ris, bruker jeg quinoa. Ikke noe hokus pokus egentlig; fokuset er på gode råvarer, med base i sesongens grønnsaker og frukt (helst biologisk), og minst mulig sukker og hvetemel. Voila!

 

P.S. Jeg er på ingen måte noen ernæringsekspert. Hverken ved utdannelse eller i praksis. Fakta-opplysningene jeg deler i oppskriftene mine er hentet fra relevante artikler på nett, men jeg er selvfølgelig nøye med å faktasjekke før jeg poster et innlegg. Og etterhvert er vel de aller fleste enige om at for mye hvitt sukker ikke er sunt for kroppen…

 

La-Eva

 

Nå går jeg inn i mitt 6. år her nede, og det som lenge har vært en gryende tanke – nemlig å dele min verden her nede med resten av verden, er endelig blitt en realitet. Velkommen hjem til EVAiPROVENCE! Her vil du bli servert gode, men SUNNE retter stort sett hver dag. Du vil finne inspirasjon til prosjekter sammen med (og til) barna, og selvfølgelig få smakebiter fra det bedagelige livet her nede ved solkysten. Og hvem vet – kanskje flere vil la seg inspirere til å flytte nedover og prøve lykken… Det hadde vært et hårete mål for denne bloggen. Men det hadde vært veldig gøy!

 

ER DU NYSGJERRIG PÅ HVA JEG GJORDE FØR JEG FLYTTET TIL CÔTE D`AZUR? 
Det kan du lese mer om her!

 

ØNSKER DU Å JOBBE MED MEG? KONTAKT MEG HER PÅ
eva@evaiprovence.no!

 

PERSONVERN
Les mer om personvern hos EVA i PROVENCE her!

Handlekurv
Skroll til toppen