Taboulé (eller taboulet/tabbouleh) er en frisk og deilig sommersalat, som passer til det meste. Salaten kan fint spises alene som et lite måltid, eller som tilbehør til grillet/stekt kjøtt og fisk. Taboulé kommer opprinnelig fra Midt-Østen, og består av bulgur, tomat og persille. Men her nede ved Middelhavet lages den gjerne med couscous, solmodne tomater, rosiner og masse frisk mynte.
Couscous smaker ikke så mye alene, så det er de andre ingrediensene som gir smak til denne friske sommersalaten. Det er derfor viktig å velge gode råvarer – tomatene skal være solmodne og søte, og bruk mer mynte enn du tror. Couscousgrynene «kokes» i tomatene (de skal altså ikke kokes på forhånd), så denne salaten er bare å blande sammen, og sette i kjøleskapet. Jo lengre den får stå å godgjøre seg, jo bedre blir den!
DU TRENGER:
(Til 6 personer)
4 dl couscous
6-8 tomater, skjært i terninger
1 sitron, presset
7-8 ss mynte, hakket
4 ss løk, finhakket
Ca 1 ts salt
3 ss rosiner (alt. tørkede cranberries)
God olivenolje
Salt og pepper
Jeg hadde også i hakkede squashbiter, men det er ikke i den opprinnelige oppskriften.
SLIK GJØR DU:
Salt tomatene.
Finn fram en stor bolle, og bland alle ingrediensene (bortsett fra olje) godt sammen.
Sett i kjøleskapet, og la stå i minimum 2 timer.
Ta den ut 15 minutter før servering.
Smak til med salt og pepper, og ringle over god olivenolje.
Serveres til for eksempel kjøtt eller fisk.
I DISSE DEILIGE SOMMERDAGER VIL JEG OGSÅ ANBEFALE SOMMERFRISK LINSESALAT MED SOPP, RUCCOLA OG SITRON!
Jeg har en stOr krukke mynte som jeg ikkE får brukt til så mye! Prøver den i morgen! Takk Eva🍅😎
Ja, gjør det! Friskt i disse varme sommerdager:-)