fbpx

SAUTERT SQUASH MED MYNTE, BASILIKUM OG RISTEDE PINJEKJERNER

Sautert squash med mynte, basilikum og pinjekjerner

Å sautere er jo egentlig bare et elegant ord for å steke noe på. Men denne salaten med sautert squash, mynte, basilikum og pinjekjerner er faktisk ganske elegant. Den blir til en skikkelig fresh lunsj hvis du serverer den med godt brød og ricotta til. Ellers så passer den veldig godt som et lett tilbehør til for eksempel en deilig lammekotelett og til grillmat generelt.

 

Sautert squash med mynte, basilikum og pinjekjerner

 

DU TRENGER:

(2 posjoner)

2-3 squash, kuttet i skiver på ca 5 mm
2-3 ss olivenolje
1 løk, hakket
3 fedd hvitløk
10-15 store blader mynte, finhakket
10 blader basilikum, finhakket
1 neve pinjekjerner
Salt og pepper

 

SLIK GJØR DU:

Ha 1 ss olje i stekepannen.
Når oljen er varm har du i halvparten av squashskivene.
Stek på middels til høy varme, pass på å snu de ofte.
Stekes i ca 10 min. til de er begynner å bli gylne på begge sider (ikke salt enda).
Stek resten av squashen i 1 ss olje, mens de stekte squashskivene hviler på kjøkkenbenken.
Når de begynner å bli gylne tilsetter du løk, hvitløk + de allerede stekte squashskivene.
Stek videre i ca 5 minutter.
Tilsett urtene, og litt mer olje hvis du ønsker.
Rist pinjekjernene lett i en tørr panne.
Smak til med salt og pepper.
Serveres som en lett lunsj med godt brød og ricotta, eller som tilbehør til grillmaten.

 

Sautert squash med mynte, basilikum og pinjekjerner

 

SQUASH KAN FAKTISK BRUKES TIL SÅ MANGT. DENNE SQUASHKAKEN MED SYRLIG SITRON ER ABSOLUTT VERDT EN SMAK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen