HÅPEFULL HUMMUS – ÉN AV TRE DEILIGE DIPPER

Hummus

Hummus er en libanesisk rett som lages av kikerter, sesamfrø (tahini), sitronjus, olivenolje og krydder. Og for meg er den et must i kjøleskapet, og nesten som en swiss army knife : den smaker nemlig fantastisk godt til det meste! Bruk den som pålegg på brødskiven. Spis den alene som et lite mellommåltid. Bruk den som topping over salater. Hummus er også det perfekte tilbehør til både kjøtt, fisk og kylling. Og selvfølgelig som dipp med oppkuttede grønnsaker eller lompechips. I tillegg så er hummus skikkelig næringsrikt og sunt!

Kikerter inneholder mange viktige nærinsstoffer, blant annet folat, kopper, fosfor, jern, magnesium – som er essensielle næringsstoffer. Kikerter inneholder også et B-vitamin som er kolestrolsenkende, noe som betyr at hummus er godt for hjertet. Også er det altså uuuutrolig enkelt å lage.

Bare prøv selv!

 

Hummus

 

DU TRENGER:

1 boks ferdigkokte kikerter (260 g netto)
1 lite fedd hvitløk, finhakket*
1 god ss tahini
Ca. 0,5 dl extra virgin olivenolje
Ca. 1/2 sitron
1 neve persille, hakket
1 ts spisskummen, malt
Salt og pepper

*Når jeg bruker fersk hvitløk, fjerner jeg alltid “spiren” i midten. Den kan nemlig gi en bitter smak.

 

SLIK GJØR DU:

Hell av laken til kikertene, men ta vare på den – den brukes til å justere konsistensen.
Ha kikerter, hvitløk og tahini i en blender (du kan også bruke en stavmikser).
Hell over olivenolje og ca. 0,5 dl av kikertlaken.
Skvis over sitron, ha i persille og miks til blandingen er silkemyk.
Tilsett mer kikertlake hvis du ønsker en “bløtere” konsistens (du kan også evt. tilsette litt vann).
Smak til med spisskummen, salt og pepper – et voilá!
Oppbevares i en boks i kjøleskapet (holder i mange dager).

 

 

Hummus

 

Klikk her for en litt søtere, men fortsatt supersunn variant: RØDMENDE HUMMUS FOR PRINSER OG PRINSESSER!

 

PS! FØLG MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK FOR DAGLIG MATGLEDE OG ENKLE OPPSKRIFTER!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen