Hummus er en libanesisk rett som lages av kikerter, sesamfrø (tahini), sitronjus, olje og krydder, og for meg nesten som en swiss army knife – den kan brukes til det meste. Som pålegg på brødskiven. Den kan spises alene som et lite mellommåltid. Som dressing over salater. Den er det perfekte tilbehør til både kjøtt, fisk og kylling. Og selvfølgelig som dipp med for eksempel oppkuttede grønnsaker eller lompechips. Og i tillegg så er det sunt!
Kikerter inneholder mange nærinsstoffer, blant annet folat, kopper, fosfor, jern, magnesium – som er essensielle næringsstoffer. Kikerter inneholder også et B-vitamin som er kolestrolsenkende, noe som betyr at hummus er godt for hjertet. Også er det altså utrolig enkelt å lage.
Bare prøv selv!
DU TRENGER:
1 boks ferdigkokte kikerter (260 g)
1 lite fedd hvitløk, finhakket*
1 ss tahini
Persille, hakket
Ca. 1/2 sitron
Ca. 1 dl god olivenolje (til du har ønsket konsistens)
Salt og pepper
*Når jeg bruker fersk hvitløk, fjerner jeg alltid «spiren» i midten. Den kan nemlig gi en bitter smak.
SLIK GJØR DU:
Skyll kikertene i et dørslag og hell dem over i en bolle.
Tilsett hvitløk, tahini og persille.
Skvis sitronen over, og hell deretter i oljen.
Miks alt med stavmikser til blandingen er silkemyk.
Tilsett mer olje hvis du ønsker den «bløtere» (du kan også tilsette litt vann).
Smak til slutt til med salt og pepper.
Klikk her for en litt søtere, men fortsatt sunn variant: RØDMENDE HUMMUS!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!