Salade niçoise kommer, ikke overraskende, fra Nice. Salade niçoise er en stolthet uten like – ja, du kan nesten kalle den en slags nasjonalskatt. Og kanskje den salaten som har blitt mest omdiskutert blant de franske kokkene. Skal det være med potet eller uten? Tunfisk eller ansjos? Eller begge? Vel, de fleste er enige om at hovedingrediensene er tomat, tunfisk/ansjos og egg. Og her er min versjon!
P.S! Det er viktig å velge modne tomater som smaker. Og denne gangen ble det søte cherrytomater hos meg. Du kan også tilsette friske artisjokkhjerter, hvis du er glad i artisjokk.
DU TRENGER:
(Til 2 personer)
1 boks tunfisk i vann, ca. 190 g
2 never blandet salat, mesclun
2 hardkokte egg, kuttet i 4 båter
100 g aspargesbønner
10 cherrytomater, kuttet i to
10 reddiker, kuttet i ringer
2 vårløk, kuttet i ringer
1/2 gul- eller rødløk, kuttet i tynne kvartmåner
1/4 agurk, kuttet i terninger
Sorte oliven
4 ansjos (valgfritt)
Frisk persille, finhakket
VINAIGRETTE:
3 ss olivenolje
2 ss presset sitron
1 ss hvitvinseddik
1/2 ts salt
1/2 ts Provencekrydder
Nykvernet pepper
SLIK GJØR DU:
La vannet renne av fra tunfiskboksen, og del den opp med en gaffel.
Kutt av endene på aspargesbønnene, kutt de i to, og kok de møre i lettsaltet vann, ca. 6-8 min.
Legg en neve salat på hver tallerken.
Fordel utover bønner, cherrytomat, reddik, vårløk, rødløk og agurk.
Bland sammen ingrediensene til vinaigretten, og ringle over halvparten fordelt på de to tallerkene.
Fordel tunfisken, egg og oliven, og ringle over resten av vinaigretten.
Pynt med ansjos (hvis du tør), og dryss over frisk persille.
Gi til slutt noen runder med pepperkverna.
PRØV OGSÅ DENNE DEILIGE SOMMERSALATEN MED RØKT ANDEBRYST, BONDEBØNNER OG ASPARGES!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
Arvid elsker denne salaten
Det forstår jeg godt. Han er ikke alene:-)