Potetsalat hører selvfølgelig sommeren til. Men det trenger ikke å stoppe der. Rustikk potet- og bønnesalat kan gjerne serveres til et fiske- eller kjøttstykke, uansett sesong! Den mest kjente potetsalaten er vel av den kremede varianten. Men husk at det smaker vel så godt med en vinaigrette, istedet for all majonesen og rømmen. Jeg tilsetter også gjerne aspargesbønner – både for å minke potetmengden, men også fordi det passer godt sammen.
Visste du forresten at kalde poteter gir mindre blodsukkerstigning, og også mindre kalorier, enn når du spiser de varme? Grunnen til det er at stivelsen blir mer som et fiber når poteten avkjøles, og brytes ikke ned i tarmen på samme måte. Og beholder du potetskallet på, tilfører du i tillegg kroppen flere gode næringsstoffer – som C-vitamin, kalium, jern og sink.
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
POTET- OG BØNNESALAT:
8-10 middels store poteter, skrubbet og vasket*
Ca. 250 g aspargesbønner
2-3 ss hakket løk (smak deg fram)
2 ss bladpersille, finhakket
*Synes du ikke noe om potetskallet, kan du selvfølgelig skrelle potetene.
VINAIGRETTE:
1 ts sennep (gjerne Dijon)
2 ts nøtteeddik (evt. hvitvinseddik)
2 ss olivenolje
1 lite hvitløksfedd, finhakket
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
1/2 liten sitron, presset
1 ts honning
SLIK GJØR DU:
Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 15 min (litt avhengig av størrelsen).
PS! Deler du potetene i to, går det fortere…
Kutt bort endene fra aspargesbønnene, og deretter i biter, ca. 2 cm.
Kok bønnene møre i lettsaltet vann (6-8 min), og slå av vannet.
Bland sammen alle ingrediensene til vinaigretten.
Vend til slutt alt forsiktig sammen i en stor bolle.
Strø over persille, og smak til med salt og pepper.
Potetsalaten holder seg godt i kjøleskapet i 2-3 dager.
PRØV OGSÅ LINSESALAT MED STEKT SOPP, RUCCOLA OG SITRON SOM TILBEHØR!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!