Coleslaw + grillmat = sant! Har du kanskje slengt en saftig burger på grillen? Eller et stykke entrecôte? Eller en hel fisk? Eller kanskje spicy pølser..? Uansett så er coleslaw det perfekte tilbehøret! Og denne coleslawen er ekstra frisk fordi den inneholder gresk yoghurt og syrlige eplebiter. Og mye mindre majones enn vanlig. Så her er det bare å forsyne seg til du blir flau!
DU TRENGER:
(Tilbehør til 5-6 personer)
1/2 lite kålhode, revet og kuttet
3 store gulrøtter, revet
2 epler, skjært i terninger
2 dl gresk yoghurt*
0,5 dl majones (gjerne lett)
1 ts hvitvinseddik
1/2 liten sitron, presset
Salt og pepper
Evt. cranberrys eller rosiner som garnityr
*Ønsker du den mer kremet, tilsetter du litt mer yoghurt.
SLIK GJØR DU:
Bland kål, gulrøtter og eple i en stor bolle.
Bland yoghurt, majones, sitron og salt og pepper i en liten bolle.
Hell yoghurtblandingen over grønnsakene, bland godt.
La stå i kjøleskapet en halvtime før servering.
Server med det du har av kjøtt eller fisk – coleslaw passer like godt til alt!
OG SÅ AVSLUTTER DU KVELDEN MED GRILLET CAMEMBERT MED HVITLØK OG TIMIAN.
HELT PERFEKT!
BON APPÉTIT!
Du har kjempemange fine oppskrifter som også er ok for meg med diabetes2 😀👍🏻
Takk! Siden det er så mange fristelser her nede i Provence, så prøver jeg å gjøre de så “lette for kroppen” som jeg kan:-)