FRISK OG RASK RØDBETSALAT – FRISK SOM FORRETT, RASK SOM TILBEHØR

Frisk og rask rødbetsalat

Noe av det første gartneren lagde til meg, var en skikkelig smakfull rødbetsalat. Og jeg husker at jeg ble SÅ imponert. I etterkant har jeg funnet ut at det faktisk ikke er noe imponerende over denne retten, bortsett fra smaken – og det er jo bare rødbetenes fortjeneste! For denne salaten er superrask OG enkel å lage. Jeg var bare ikke vant til å spise rødbeter på denne måten, i Norge spiser vi den jo helst syltet på en skive med leverpostei. Men nå lager jeg denne salaten både titt og ofte, enten som forrett, eller som tilbehør til for eksempel grillmat.

 

Frisk og rask rødbetsalat

 

DU TRENGER:

(Gir 3-4 porsjoner)

2 store rødbeter, rå*
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss god olivenolje
En god håndfull hakket persille
En klype maldonsalt
Noen runder med pepperkvernen

 

SLIK GJØR DU:

Vask rødbetene godt.
Kok de møre (det tar ca 1 – 2 timer, avhengig av størrelsen).
Fjern skallet, og skjær i terninger (ca 1,5 x 1,5 cm).
Ha rødbetene i en bolle og tilsett hvitløk.
Hell over olje, bland godt.
Ha i persille, og smak til med salt og pepper.
Settes kaldt i kjøleskapet før servering.

Serveres alene, perfekt som tilbehør til grillmat
– eller til det du måtte ønske av kjøtt eller fisk.

*Du kan også bruke ferdigkokte rødbeter hvis du finner det, men ikke syltede.
De inneholder som oftest masse ekstra sukker, og rødbetene er søte nok i seg selv.

 

Frisk og rask rødbetsalat

Rødbeten er en utrolig sunn rotgrønnsak. Den er rik på både jern, folsyre og C-vitaminer, og i tillegg så inneholder den mye antioksidanter. Rødbeten senker høyt blodtrykk helt naturlig, og kan være med på å forebygge en rekke sykdommer (som blant annet hjerte- og karsykdommer). Så denne retten kan du trygt forsyne deg av flere ganger!

 

PRØV OGSÅ SELVSKREVEN SPINATPAI PÅ SØTPOTETBUNN SOM TILBEHØR TIL GRILLMATEN!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “FRISK OG RASK RØDBETSALAT – FRISK SOM FORRETT, RASK SOM TILBEHØR”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen