Her har du et skikkelig godt tips til søndagsfrokosten. Eller til hvilken som helst dag egentlig. Jeg vet ikke hva det er, men posjert egg smaker virkelig annerledes enn “vanlig” bløtkokt og hardkokt egg. Og jeg er hekta – det smaker rett og slett 5 stjerners! Enten du spiser det til frokost med litt fersk spinat surret i hvitløk og olje, eller du har et posjert egg som tilbehør i salat eller suppe, så gir det garantert det lille ekstra. Men du skal vite at jeg har feilet mange ganger før jeg fant denne idiotsikre metoden her:
DU TRENGER:
(Per porsjon)
1 egg
1/4 ts olivenolje
Plastfolie
Salt og pepper etter smak
SLIK GJØR DU:
Kok opp vann i en liten kjele.
Mål opp plastfolie (ca 25×25 cm), og legg det over en liten bolle.
Hell i noen dråper olivenolje, smør det rundt og oppover sidene med fingeren.
Hakk egget oppi, og strø litt maldonsalt over.
Lukk “posen” med en plaststrips så tett du klarer (så det ikke er overflødig luft).
Deretter knyter du posen på en pinne, f. eks et grillspyd.
Når vannet koker legger du spydet over kjelen, og egget vil holde seg samlet, men koke inne i plastfolien.
Følg godt med – etter 3 1/2 til 4 minutter er det ferdig.
Ta det ut av kjelen, og lirk det ut av plastfolien (jeg bruker en skje) – og server!
P.S. Hvis du skal posjere mange egg, går det fint å gjøre dette på forhånd. Posjer eggene etter oppskriften over (maks 3 av gangen), og avkjøl de straks i iskaldt vann. Ta de ut av plastfolien. Når du skal varme de opp, slipper du de forsiktig ned i kokende vann i 30 sekunder, før du forsiktig fisker de opp med en øse/sil.
Jeg er som sagt hekta på posjert egg, og det kommer snart oppskrift på posjert egg med surret spinat og en lett hollandaise-saus. Så følg med!
BONNE JOURNÈE!