Solen titter fram igjen, og utesesongen er i full anmarsj. Og det betyr at det er tid for piknik! Så ta med familien ut – det spiller nesten ingen rolle hvor. Om du går i fjellet, i skogen, til sjøen, i parken – eller til og med ute på terrassen eller i din egen hage.
Det viktigste er å nyte naturen ute, sammen med litt god mat og drikke. Jeg kommer tilbake med flere idéer til hva du kan pakke i piknik-kurven, men først ut er de “obligatoriske” pinnebrødene!

Pinnebrød er gøy! Og barna elsker både å lage og grille de. Også er det jo litt eksotisk “Davy Crockett”-aktig. Og ikke minst godt og enkelt! Jeg har lånt en oppskrift av matprat.no denne gangen. Jeg har testet den opprinnelige med siktet hvetemel, men også laget en deig med speltmel (som er litt snillere mot magen). Begge funket som ei kule, selvom kanskje speltmelvarianten ikke var like fotogen. I tillegg tilsatte jeg litt krydderurter vi fant på veien – timian. Nam nam!


DU TRENGER:
4 dl hvetemel eller speltmel
½ ts salt
2 ts sukker
2 ts bakepulver
5 ss olje
ca. 1½ dl vann
Timian (hvis du finner)
Kniv (til å spikke)
SLIK GJØR DU:
Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle.
Rør ut olje og vann, og bland det med det tørre.
Kna godt sammen til en deig. Vôila!
P.S. Ha litt olje rundt deigen, så klistrer den seg ikke fast til oppbevaringsboksen eller posen.
Samle pinner på veien, spikk dem.
Rull ut små pølser mellom hendene, og tvinn de rundt de spikkede pinnene.
Grill pinnebrødene over røde glør (helst ikke over åpen flamme, da svir de fort).
Nyt de varme pinnebrødene alene eller med grillede pølser.
Eller hvorfor ikke sammen med en liten ostebit?


OG HER FINNER DU FLERE GODE FORSLAG TIL HVA DU KAN PUTTE I PIKNIKKURVEN!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!
Nam nam 😋
Veldig nam nam!