Edamame- og kikertsalat passer bra til både hvitt kjøtt og fisk. Og med en kremet og litt pikant dressing (takket være avokadoen og ingefæren), er dette et helt supert tilbehør! Kikerter og edamamebønner (også kalt soyabønner) er belgfrukter vi fint kan spise mer av. De er begge pakket med fiber og proteiner, som gjør at det metter godt i magen. Samtidig som de inneholder massevis av gode næringsstoffer og mineraler.
P.S. Før måtte du på asiatiske spesialforretninger for å få tak i edamamebønner, men nå finner du det stort sett i alle frysedisker (t.o.m på Kiwi)!
DU TRENGER:
(3-4 posjoner)
1 boks kikerter
4 dl edamame bønner (uten belg)
3 vårløk, kuttet i tynne skiver
2 ss koriander, finhakket
DRESSING:
1 stor avokado
1 ts revet ingefær
1/2 sitron, presset
1 hvitløksfedd, finhakket
1 ss honning
1 ss soyasaus
2 ss god olivenolje
Salt og pepper etter smak
SLIK GJØR DU:
Skyll kikertene i et dørslag, la de renne av seg.
Forvell edamamebønnene i lettsaltet vann, ca. 2 min.
Bland kikerter, edamame, vårløk og koriander i en bolle.
Ha alle ingrediensene til vinaigretten i en beholder, og miks med en stavmikser.
Vend til slutt inn vinaigretten sammen med belgfruktene, og krydre med salt og pepper.
VISSTE DU AT EDAMAMEBØNNER ER DEN HELT PERFEKTE SUNNE SNACKSEN? DAMP DE HELE (MED BELG), HELL OVER LITT GOD OLIVENOLJE (ELLER SMØR), OG DRYSS OVER LITT HAVSALT! KLIKK HER!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!
Denne laga eg i dag, veldig god. Steikte kyllingfilet som eg marinerte i olje, kvitløk, timian, salt og pepar. Så steikte eg halve plommer i litt smør, trea bugnar no, så kjekt å prøve noko nytt. Det passa faktisk veldig bra👍