fbpx

BABA GANOUSH – NYDELIG LIBANESISK DIP MED GRILLET AUBERGINE

Baba ganoush - nydelig libanesisk dip med aubergine

Baba ganoush er en libanesisk dip, akkurat som «storebroren» hummus. Men istedet for å inneholde kikerter, består baba ganoush hovedsakelig av aubergine. Det er en dip som er fløyelsmyk, med en karakteristisk røyksmak. Skal du være helt tro til orginaloppskriften, skal auberginen grilles direkte på flammene til den «kollapser». Men er det utenfor grillsesong, kan du fint lage den i ovnen også. Røyksmaken blir kanskje ikke like karakteristisk, men du kan fortsatt kjenne den!

Server baba ganoush som en dip til lett lompechips, pitabrød, hjemmelaget knekkebrød eller oppkuttede grønnsaker. Eller server den som tilbehør til et godt kjøttmåltid. Jeg synes den passer spesielt godt til lammekjøtt!

 

Baba ganoush - nydelig libanesisk dip med aubergine

 

DU TRENGER:

2 auberginer
2 ss tahini*
1 hvitløksfedd, finhakket
1 liten sitron, presset (ca. 2 ss)
1 ts spisskummen
1-2 ss olivenolje
Salt og pepper etter smak
Sorte oliven og god olivenolje som garnityr

*Tahini er laget av sesamfrø, og kan lages hjemme ved å kverne lett ristede sesamfrø til en paste.

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 230 grader, og legg opp et stekebrett med stekepapir.
Del auberginene i to på langs, og pensle «kjøtt-siden» med litt olje.
Grill auberginene i ca. 45 min, til de er helt myke inni og litt svidde utenpå.
La stekebrettet stå høyt i ovnen.
La auberginene avkjøle seg på kjøkkenbenken, før du skraper ut kjøttet med en spiseskje.
Ha tahini, hvitløk, sitron, spisskummen, persille og olje i en bolle, og miks godt med en stavmikser.
Ha så i auberginkjøttet, og miks et par ganger (ikke for mye, det er godt med litt struktur).
Smak til med salt og pepper, pynt med oliven og hell over litt god olivenolje.
Serveres med lett lompechips, pitabrød eller oppkuttede grønnsaker.

 

Baba ganoush - nydelig libanesisk dip med aubergine

 

PRØV OGSÅ «STOREBROREN» HUMMUS – EN LIBANESISK DIP SOM KAN NYTES TIL DET MESTE!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen