HIPP HIPP HURRA FOR 17. MAI – ALT DU TRENGER TIL KOLDTBORDET!

17. mai - koldtbord

På onsdag er det Norges nasjonaldag, og den skal feires! Jeg elsker å se alle de flotte bunadene som svever rundt i gatene. Og alle de lykkelige barna med flagg i hånden og is rundt munnen!

Her i Sør-Frankrike skal vi feire 17. mai på forskudd i år, med et fint knippe norske barn og voksne ute i naturen. Men jeg gleder meg allerede til neste år, DA skal vi feire i Norge! Og mens vi venter, har jeg samlet sammen alt som trengs til koldtbordet!

 

APERITIFF:

 Coctail Mimosa   Barnslig grønnsakstog med dip   Frisk fruktbåt med vaniljedip

 

Aller først kan du jo ta imot gjestene dine med en Mimosa – den perfekte cocktailen, spør du meg! Den er både sprudlende og frisk, og med ferskpresset appelsin passer den jo godt til 17. mai frokosten.  Den lages enkelt ved å fylle like deler med champagne og appelsinjuice i et høyt champagneglass – sammen med en liten teskje Cointreau.

Jeg synes koldtbordet gjerne kan ha oppkuttede grønnsaker sammen med en eller to gode dipper. Det blir nok av is og kaker gjennom dagen, og litt rå grønnsaker er godt å knaske på både for små og store. Dipper kan gjerne lages dagen i forveien, og tas ut når gjestene kommer. Prøv for eksempel Hummus, en libanesisk dip laget av blant annet kikerter og sesamfrø (tahini). Både store og små eeelsker det, når du serverer dipp´en i et tog laget av grønnsaker. Og det samme gjelder egentlig med oppskåret frukt. Hul ut en halv vannmelom, og server fruktbåten med lett vaniljedipp.

 

SMÅSNACKS: 

Ertepuré med mynte   Baconsurrede svisker og dadler   Oeuf Mimosa - Djevelegg

Deretter har jeg samlet noen smakfulle appetizers: Ekstragavant ertepuré med mynte! Denne kan enten serveres i små skjeer som ligger klare på et fat, eller i en krukke med f.eks. salte kjeks til. Deretter finner du Baconsurrede dadler, som smaker både søtt, salt og syrlig på én gang – er garantert en suksess. Og min favoritt: Oeuf mimosa, eller djevelegg som de gjerne kalles på norsk. Fylte egg med majones og gressløk. J´adore!

 

PAIER:

Aspargesfletter med ricotta og spekeskinke   Artisjokkpai - terte med artisjokk   Gylne feta-pakker med timian og honning

Pai er alltid en sikker vinner på bordet. Her i tre forskjellige varianter: Aspargesfletter med ricotta og spekeskinke. Nydelige å servere, nydelige på smak! Deretter har du Sjokkerende god terte med artisjokker og mozzarella, denne lover jeg at vil gå ned på høykant! Og til sist, men ikke minst; Gylne fetapakker med honning og timian!

 

VINNERE:

Kabaret med reker, avokado og asparges   Kanaripoteter med lakserogn og crème fraîcheOh-la-la ostefat

Og opp fra glemselen trekker jeg fram kabareten, som må være en av de vakreste rettene som finnes på et koldtbord (og laget av grønnsaker og gelatin er dette supermat i tillegg)! Her i en klassisk variant med reker, avokado, erter og egg. Ønsker du litt knæsje farger på bordet, så er det kanaripoteter med lakserogn og crème fraîche som gjelder! Og så må vi for all del ikke glemme ostene :  Prøv 3 X 4 metoden, som gjør forvandler ditt vanlige ostefat til et Oh-la-la ostefat!

 

DESSERT:

Min(i) pavlova med vaniljekrem og friske bær   Panna cotta i rødt, hvitt og blått   Kremmerhus fylt med frukt og bær

Ja, og så skal vi selvfølgelig ikke glemme det søte… Jeg foreslår Min(i)pavlova med lett vaniljekrem og bær.  Eller panna cotta – pyntet i rødt, hvitt og blått (uten hvitt sukker). Og nydelige kremmerhus dyppet i mørk sjokolade, fylt med bær i rødt, hvitt og blått.

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK FOR DAGLIG PÅFYLL AV SUNN MATINSPIRASJON!

 

GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN, NORGE!

 

 

2 hendelser på “HIPP HIPP HURRA FOR 17. MAI – ALT DU TRENGER TIL KOLDTBORDET!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Scroll to Top