fbpx

ALT DU TRENGER TIL KOLDTBORDET PÅ 17. MAI – HIPP HIPP HURRA!

Koldtbord 17 mai

På tirsdag er det altså Norges nasjonaldag, og den skal feires! Jeg elsker å se alle de flotte bunadene som svever rundt i gatene. Og alle de lykkelige barna med flagg i hånden og is rundt munnen!

Vi skal feire 17. mai på forskudd i år, med et lite knippe barn og voksne ute i naturen. Men jeg gleder meg allerede til neste år, DA skal vi feire i Norge! Og mens vi venter, har jeg samlet sammen alt som trengs til koldtbordet!

 

Coctail Mimosa   Håpefull hummus   Spicy dip med bakt paprika og fetaost

Aller først kan du jo ta imot gjestene dine med en Mimosa – den perfekte cocktailen. Mimosa er en cocktail som er perfekt å servere en feststemt dag. Den lages enkelt ved å fylle like deler med champagne og appelsinjuice i et høyt champagneglass – sammen med en liten teskje Cointreau.

Jeg synes koldtbordet gjerne kan ha oppkuttede grønnsaker sammen med en eller to gode dipper. Det blir nok av is og kaker, og litt rå grønnsaker er godt å knaske på både for små og store. Dipper kan gjerne lages dagen i forveien, og tas ut når gjestene kommer. Jeg elsker Hummus, en libanesisk dip laget av blant annet kikerter og sesamfrø (tahini). Men en Spicy dip med bakt paprika og fetaost er heller ikke tapt bak en vogn!

 

Glaserte cherrytomater med ristede sesamfrø   Baconsurrede svisker og dadler   Oeuf Mimosa - Djevelegg

Deretter har jeg samlet noen smakfulle appetizers som pynter opp enhver tallerken. Glaserte cherrytomater med ristede sesamfrø er jo bare så lekre! Og Baconsurrede dadler som smaker både søtt, salt og syrlig på én gang – er garantert en suksess. Min favoritt er Oeuf mimosa, eller djevelegg som de gjerne kalles på norsk. Fylte egg med majones og gressløk. I just love it!

 

Minitartelettes i to varianter!   Snurrer med en smak fra middelhavet   Barnslige pizzasnurrer

Tartelettes eller minipaier i to varianter. En med spinat/bacon, og den andre med kantarell/bacon. Bruker du ferdigdeig er minipaiene raske å lage, men smaker som du har brukt lang tid på kjøkkenet! Deretter er snurrer alltid populære, og jeg har laget en variant for de voksne – med spinat, soltørket tomat og fetaost. Og en til de små – selvfølgelig med pølse og tomat!

 

Kabaret med reker, avokado og asparges   Kabaret med laks trukket i hvitvin og dill   Rustikk pai med pære, chevre og bacon

Og opp fra glemselen trekker jeg fram kabareten, som må være en av de vakreste rettene som finnes på et koldtbord! Jeg har laget en Klassisk kabaret, med reker, avokado, erter og egg. Og en Kabaret med laks trukket i hvitvin og dill – som er supergod! Eggerøre med røkelaks og rundstykker har jeg ikke oppskrift på. Men sammen med en Rustikk pai med pære, chèvre og bacon, så har du alt du trenger til koldtbordet!

 

Saftige minimuffins med sitron og sesamfrø   Prinsessekake med vaniljefyll   Min(i) pavlova med vaniljekrem og friske bær

Ja, også må vi for all del ikke glemme det søte… Jeg foreslår Saftige minimuffins med sitron og sesamfrø. Pynt de gjerne med sitronmelis, bringebær og blåbær. Ellers så elsker jeg brytekaken Prinsessekake med vaniljekrem! Og selvfølgelig pavlova i en eller annen variant. I år lagde jeg Søte minipavlovaer – pyntet i rødt, hvitt og blått!

 

 

GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN, NORGE!

 

 

2 hendelser på “ALT DU TRENGER TIL KOLDTBORDET PÅ 17. MAI – HIPP HIPP HURRA!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Scroll to Top