Kanaripoteter, eller saltkokte poteter, toppet med crème fraîche og lakserogn er små smaksbomber som nesten eksploderer i munnen! De kan serveres som aperitiff, en forrett eller settes på tapasbordet. De er superenkle å lage, og du trenger ikke mange ingrediensene…
Velg gjerne poteter fra “øverste hylle”, som for eksempel ratte poteter eller mandelpoteter. Ellers så trenger du et lite glass med lakserogn eller ørretrogn. Du kan også bruke “billigversjonen” løyrom, men de er jo ikke like morsomme å tygge på. Til slutt trenger du crème fraîche eller rømme, og frisk gressløk. Og voilá!
DU TRENGER:
(Gir 30 små munnfuller)
KANARIPOTETER:
15 små poteter
1,5 dl grovsalt
1 glass lakserogn/ørretrogn, ca. 80 g
Ca. 2 dl crème fraîche
1/4 sitron, presset
2 ss rødløk, hakket fint
2 ss frisk gressløk
SLIK GJØR DU:
Vask potetene godt, og ha de i en kjele.
Hell over salt og vann, og kok opp.
Senk varmen og la potetene koke til de er møre, ca. 10-15 min.
Hell av vannet og la de “dampe seg tørre”.
P.S! Børst av overflødig salt.
La potetene avkjøles i ca. 10 min, til de er lunkne.
Bland i mellomtiden crème fraîche, sitron, rødløk og gressløk i en liten bolle.
Kutt potetene i to, og legg de utover på et ønsket fat.
Press de lett ned med en gaffel (slik at fyllet holder seg på toppen).
Fordel crème fraîche-blandingen utover potetene, og topp med lakserogn.
Kvern over pepper, og server!
PRØV OGSÅ BACONSURREDE DADLER/SVISKER – SØTT, SALT OG SKIKKELIG GODT!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!