PANNA COTTA I RØDT, HVITT OG BLÅTT!

Panna cotta i rødt, hvitt og blått

Om noen dager er det Norges nasjonaldag, og for meg blir nok dagen feiret med et glass rosévin på stranda. Barna er nemlig på skolen, og jeg har besøk av en god venninne. Men vi tar det igjen på søndag – da arrangeres det 17. mai med alle de norske familiene som bor langs den franske rivieraen. Med barnetog, is, pølser, sekkeløp – og alt som hører nasjonaldagen til.

Jeg har allikevel forberedt en enkel, men nydelig dessert som fint kan lages i forveien. Dette er en lett variant av panna cotta med yoghurt – i rødt hvitt og blått. Med et rødt gelélag, hvit krem og blå bær, er den jo bare til å spise opp!

Jeg har laget to varianter. En med økologisk gelatinpulver fra naturligliv.no, og en som er laget med gelatinplater du får tak i i hvilken som helst butikk. Gelélaget er også gjort i to varianter, en med hjemmelaget jordbær-coulis, og en enklere variant med kun jordbærsaft og gelépulver.

 

Panna cotta i rødt, hvitt og blått

 

DU TRENGER:

(Til 4 små porsjoner)

PANNACOTTA:
1 dl mandelmelk (alt. fløte)
1 dl fløte
1 ts gelatin eller 3 gelatin-plater*
1/2 vaniljestang
2 ss fibersirup (alt. lønnesirup)
1 gresk yoghurt (á 125 – 150 gram)

TOPPING I RØDT, HVITT OG BLÅTT:
Ca 200 g jordbær, kuttet i små terninger
1 ss vann
1 ts gelatin
1-2 ss fibersirup (alt. lønnesirup)
Evt.rød saft
Blåbær
Krem

*Gelatinmengden avhenger av hvilken gelatin-type du bruker, og jeg bruker denne. Men jeg lagde også en variant med “vanlige” gelatinplater (jeg brukte tre plater, men fulgte ellers oppskriften over).

 

SLIK GJØR DU:

Ha fløte, melk og gelatin i en liten kjele, og la dette svelle i 5-10 minutter
P.S. Gelatinplatene må bløtlegges i vann i 10 min før bruk.
Varm deretter opp kjelen på svak varme under omrøring, slik at gelatinen smelter.
Visp godt for å unngå klumper.
Skrap forsiktig ut frøene fra vaniljestangen med en kniv.
Tilsett fibersirup/lønnesirup og vaniljestang, visp til alt er fullstendig blandet ut.
Ta kjelen av stekeplaten, og visp inn den greske yoghurten.
Fordel i fire dessertskåler/glass, og sett i kjøleskapet i min. 3 timer (til den er helt stiv).
Ha jordbær og vann i en liten kjele, varm opp på svak varme.
La det koke i ca 5 minutter, tilsett fibersirup/lønnesirup.
Miks med stavmikser til det ikke lenger er klumper.
Tilsett gelatin, og la blandingen småkoke i ca 5 min, til den begynner å tykne.
For å lage gelélag med saft, varmer du opp utblandet, sterk saft, og tilsetter gelatin (rør godt).
Avkjøl, og fordel fyllet over den kalde pannacottaen.
Sett i kjøleskapet til gelefyllet er stivnet.
Pynt med jordbær, blåbær og krem.

HIPP HIPP HURRA!

 

Panna cotta i rødt, hvitt og blått

 

KABARET ER OGSÅ EN KLASSIKER SOM HØRER NASJONALDAGEN TIL. PIMP OPP KOLDTBORDET MED EN VAKKER KABARET!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

GRATULERER MED DAGEN!

 

2 hendelser på “PANNA COTTA I RØDT, HVITT OG BLÅTT!”

  1. AnnHelen nesse

    Hei!. så fine og fristende oppskrifter du lager! Skal prøve å få det til. Takk for tipsene.
    En riktig fin 17 til deg og dine i sør.
    Hilsen Ann Helen i Paris

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen