KURIØS KABARET MED FRENCH FRIES AV SØTPOTET OG CHILIAIOLI

Kabaret med reker, avokado og asparges

Jeg blir alltid litt nostalgisk når jeg lager kabaret. Kabaret er nemlig noe min bestemor introduserte meg for, og det var kun hos besteforeldrene mine jeg spiste det. Så det vekker mange gode minner. Og det tok meg en stund før jeg turde å lage det selv, det ser jo så avansert ut… Men la deg ikke skremme – det er mye enklere enn du tror!

Det er viktig å bruke en god gelatin og jeg bruker økologisk gelatinpulver fra naturligliv. Men du kan også bruke gelatinplater fra butikken, bare pass på å få riktig forhold mellom gelatin og væske. De første gangene jeg lagde kabaret ble den nemlig for fast, og fikk en nesten tyggegummi-aktig konsistens. Men nå har jeg finjustert oppskriften, og jeg er ganske sikker på at bestemor ville godkjent denne.

Det er flere måter å servere kabaret på, og den vanligste er kanskje på koldtbordet med godt brød og majones til. Jeg har modernisert tilbehøret litt, og anbefaler virkelig å servere denne klassiske kabareten med moderne frites av søtpotet og chiliaioli! Perfekt til en lang helgelunsj eller middag!

 

Kabaret med reker, avokado og asparges

 

DU TRENGER:

(Gir 2 små brødformer eller 1 vanlig)

10 dl vann
4 ss gelatinpulver (jeg bruker dette)
1 grønnsaksbuljong
1/2 – 1 ts salt
6 egg, hardkokt
1,5 avokado, i skiver
200 g pillede reker (jeg fant bare krepsehaler)
1 liten boks mais
3 dl gulrot- og erteblanding
6 hvite aspargestopper

 

SLIK GJØR DU:

Ha vann, buljong og gelatin i en kjele, og la det stå i 5 minutter.
Varm deretter forsiktig opp blandingen, slik at gelatinen løses helt opp (fingervarmt).
Rør godt.
Hell litt av væsken i hver form slik at det blir liggende et lag på ca 3 mm.
La brødformene med gelatin stivne i kjøleskapet, mens du forbereder fyllet (pass på at de står rett).
Etter ca 15 minutter har gelatinen stivnet, og du kan legge på fyllet.
Jeg begynte med et lag med krepsehaler, avokado og egg, og danderte så pent jeg klarte.
Fyll på lagvis med resten av ingrediensene.
Hell til slutt forsiktig over resten av gelatinen, slik at det dekker alt innholdet.
Sett i kjøleskapet og la kabareten stivne, minimum 3 timer. Lag den gjerne dagen i forveien.
For å løsne den fra formen kan du bruke en klut og varmt vann.
Serveres med godt brød og majones til, eller med min favoritt-kombinasjon:

FRENCH FRIES AV SØTPOTET og CHILIAIOLI!

 

 

Kabaret med reker, avokado og asparges

HVA ER GELATIN, OG HVORFOR ER DET BRA FOR KROPPEN?
Gelatin er et protein som er utvunnet fra blant annet sener, knokler og hud fra dyr, og er kanskje mest kjent som hovedingrediensen i dessertgelé. Men gelatin er så mye mer. Det brukes blant annet i antirynkekremer – og ikke minst i legemiddelindustrien. Gelatin inneholder 90% proteiner og 10% vann, og essensielle aminosyrer som kroppen ikke kan bygge opp selv – men som må tilføres gjennom mat eller tilskudd. Gelatin inneholder kollagen som kan bidra til å styrke hud, hår og negler, redusere cellulitter – og dermed redusere tegn på aldring. Gelatin kan også bidra til å styrke skjelettet og redusere kolestrolnivået, i tillegg til å styrke kroppens egne antioksidantforsvar, og dermed motvirke sykdom.

 

PRØV OGSÅ KABARET MED LAKS TRUKKET I HVITVIN OG DILL – KJEMPEGODT!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “KURIØS KABARET MED FRENCH FRIES AV SØTPOTET OG CHILIAIOLI”

  1. Kristin Forbes Rolfsen

    Med så mye positivt for kroppen ved å spise gelatin skal jeg jammen gå i gang med å lage kabaret igjen! Var en av mine signaturretter i tidligere år ? Takk, Eva??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen