Noe av det beste ved å spise ute på ordentlige restauranter, er for meg disse amuse-bouche´ne (de små apetittvekkerne) som man blir servert før det “ordentlige måltidet”. Men hvem sier egentlig at man ikke kan servere det selv hjemme?!
Ertepuré med mynte er en nydelig liten munnfull, som du slenger sammen på 1-2-3! Alt du trenger er en stavmikser – og et par ingredienser selvfølgelig… Ertepuré kan enten serveres som en liten smak. Eller rett og slett som en dipp, med salte kjeks til. Så godt, så enkelt!
DU TRENGER:
(Gir en liten krukke)
200 g erter, frosne
2 ss ricotta
1,5 ss finhakket mynte
1 ss god olivenolje
1 ss presset sitronjuice
Salt og pepper etter smak
Evt. stekte baconbiter
SLIK GJØR DU:
Kok opp en liten kjele med lettsaltet vann, og gi de frosne ertene et kjapt oppkok.
Hell av vannet og ha ertene i en beholder.
Ha i mynte, olivenolje og presset sitron, og miks godt til en helt jevn puré.
Miks gjerne flere ganger, for et fløyelsmykt resultat.
Smak til med salt og pepper.
Serveres ferdig posjonert i små skjeer/skåler, eller som dipp i en liten bolle.
PRØV FORRESTEN OGSÅ DEILIGE MUNNFULLER MED RØKELAKS OG BETE!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!