Gylne feta-pakker med timian og honning er perfekte munnfuller i seg selv. Eller de kan serveres som den berømte prikken over i´en i en nydelig salat! Feta-pakker er enkle å lage, samtidig som de pynter opp enhver tallerken. Og du trenger ikke mange ingrediensene!
Jeg bruker filo-ark, som du enten finner i kjøleskapet eller i frysedisken i de store og assorterte dagligvarekjedene. Ellers så har jeg hørt at du også kan bruke vårrull-ark. Du trenger selvfølgelig fetaost, og da i “blokk” (altså ett stykke). Og til slutt litt frisk timian og flytende honning. Alt det andre er egentlig bare “ekstra”. Et voilá – vanskeligere er det ikke å imponere gjestene (eller deg selv;-)!
DU TRENGER:
(Til 8 små pakker)
1 blokk feta (á 200 g)
4 filoark (á 30×20 cm)
Honning, flytende
Frisk timian
Chiliflak
Salt og pepper
Litt olivenolje
1 egg, vispet
Sesamfrø eller skivede mandler
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Legg opp ett filoark, pensle lett med olivenolje, og legg over ett nytt filoark (gjør dette to ganger).
Kutt arkene i 4 like rektangler (altså slik at det blir 8 tilsammen).
PS! Jobb fort så ikke filoarkene tørker ut.
Kutt fetaosten i 8 biter, og legg en bit med feta i hvert rektangel.
Ringle over godt med honning, legg to timiankvister over hver fetaost, krydre med chili, salt og pepper.
Brett hvert rektangel sammen til en liten pakke, og pensle med egg.
Strø over frø eller mandler, og stek i ovnen til de begynner å bli gylne, ca. 15-20 min.
Skru over til grill, hvis de ikke begynner å bli gylne etter 15-min.
Server som en munnfull, eller legg over en frisk salat.
EN ANNEN NYDELIG RETT DU BØR PRØVE ER ASPARGESFLETTER MED RICOTTA OG SPEKESKINKE!
FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK FOR DAGLIG INSPIRASJON!
BON APPÉTIT!