fbpx

OEUF MIMOSA – FYLTE EGG MED MAJONES

Oeuf Mimosa - Djevelegg

Vi er fortsatt midt i mimosablomstringen, og da passer det jo perfekt å servere Oeuf mimosa! Nå har det seg faktisk sånn at «Mimosa egg» ikke har noe med blomsten mimosa å gjøre – bortsett fra den intense gulfargen. Oeuf mimosa er rett og slett fylte egg med majones, og i Norge går de ofte under navnet Djevelegg.

Jeg liker å ha et par Oeuf mimosa i kjøleskapet. De er både enkle og kjappe å lage, og de blir alltid borte! Og visste du at egg er skikkelig superfood? Egg er faktisk som en stor vitaminpille – stappfull av proteiner, i tillegg til mange viktige næringsstoffer. Egg gir også en god metthetsfølelse, og veldig bra for deg som trener mye. Så Oeuf Mimosa – bring it on!

 

Oeuf Mimosa - Djevelegg

 

DU TRENGER:

6 egg
Gressløk, hakket

MAJONES:
2 eggeplommer
1 liten ts dijonsennep
1,5 dl olje (jeg bruker oliven)
1/2 liten ts salt
Nykvernet pepper

P.S. Du kan også bruke ferdig majones, ca. 2 dl.

 

SLIK GJØR DU:

Kok opp rikelig med vann i en middels stor kjele.
Stikk hull i de hele eggene.
Kok eggene til de er hardkokte, 10 min. Ta tiden!
Er eggene små holder det med 9 min.
La eggene avkjøles i kaldt vann.
Ha eggeplommene, sennep, salt og nykvernet pepper i en bolle.
Miks med en stavmikser mens du heller oljen over i en tynn stråle.
Når du har ønsket konsistens, er majonesen ferdig.*
Del eggene forsiktig i to, og ta ut eggeplommene.
Smuldre eggeplommene, og bland de inn i majonesen.
Smak til med salt.
Fyll de tomme eggehvitene med majonesblandingen.
Strø over rikelig med gressløk og nykvernet pepper til slutt.

*Blir ikke majonesen tykk, kan du prøve å tilsette litt ferdig majones mens du mikser med stavmikseren. Har du ikke majones, kan du «begynne» på nytt med en ekstra eggeplomme (ha den ekstra eggeplommen i et høyt glass, hell olje/eggeplommeblandingen over i en tynn stråle mens du hele tiden mikser med stavmikseren). Det går som regel fint på første forsøk, men her har du ihvertfall en backupløsning just in case!

 

Oeuf Mimosa - Djevelegg

 

LES MER OM BLOMSTRINGEN OG FEIRINGEN AV «DEN EKTE» MIMOSAEN HER!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

2 hendelser på “OEUF MIMOSA – FYLTE EGG MED MAJONES”

  1. Signe Griffihs

    Hei Eva. Koselig å følge med deg. Her i England kalker vi dem devilled eggs og de er fristende og lette å spise.
    Klem Signe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen