Vi er fortsatt midt i mimosablomstringen, og da passer det jo perfekt å servere Oeuf mimosa! Nå har det seg faktisk sånn at “Mimosa egg” ikke har noe med blomsten mimosa å gjøre – bortsett fra den intense gulfargen. Oeuf mimosa er rett og slett fylte egg med majones, og i Norge går de ofte under navnet Djevelegg.
Jeg liker å ha et par Oeuf mimosa i kjøleskapet. De er både enkle og kjappe å lage, og de blir alltid borte! Og visste du at egg er skikkelig superfood? Egg er faktisk som en stor vitaminpille – stappfull av proteiner, i tillegg til mange viktige næringsstoffer. Egg gir også en god metthetsfølelse, og veldig bra for deg som trener mye. Så Oeuf Mimosa – bring it on!
DU TRENGER:
6 egg
Gressløk, hakket
MAJONES:
2 eggeplommer
1 liten ts dijonsennep
1,5 dl olje (jeg bruker oliven)
1/2 liten ts salt
Nykvernet pepper
P.S. Du kan også bruke ferdig majones, ca. 2 dl.
SLIK GJØR DU:
Kok opp rikelig med vann i en middels stor kjele.
Stikk hull i de hele eggene.
Kok eggene til de er hardkokte, 10 min. Ta tiden!
Er eggene små holder det med 9 min.
La eggene avkjøles i kaldt vann.
Ha eggeplommene, sennep, salt og nykvernet pepper i en bolle.
Miks med en stavmikser mens du heller oljen over i en tynn stråle.
Når du har ønsket konsistens, er majonesen ferdig.*
Del eggene forsiktig i to, og ta ut eggeplommene.
Smuldre eggeplommene, og bland de inn i majonesen.
Smak til med salt.
Fyll de tomme eggehvitene med majonesblandingen.
Strø over rikelig med gressløk og nykvernet pepper til slutt.
*Blir ikke majonesen tykk, kan du prøve å tilsette litt ferdig majones mens du mikser med stavmikseren. Har du ikke majones, kan du “begynne” på nytt med en ekstra eggeplomme (ha den ekstra eggeplommen i et høyt glass, hell olje/eggeplommeblandingen over i en tynn stråle mens du hele tiden mikser med stavmikseren). Det går som regel fint på første forsøk, men her har du ihvertfall en backupløsning just in case!
LES MER OM BLOMSTRINGEN OG FEIRINGEN AV “DEN EKTE” MIMOSAEN HER!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
Hei Eva. Koselig å følge med deg. Her i England kalker vi dem devilled eggs og de er fristende og lette å spise.
Klem Signe.
Hei Signe! Så hyggelig at du følger meg helt fra England:-) Ja, devilled eggs er djevelsk gode!