Pavlova er en nydelig, lett og frisk kake. Og en absolutt favoritt på 17. mai – når vi skal feire nasjonaldagen vår! Uten å ha noen statistikk å slå i bordet med, tipper jeg at det står en pavlova på ihvertfall en tredjedel av kakebordene rundt omkring i det ganske land!
Marengsen/bunnen kan gjerne lages i forkant, kremen visper du sammen på 1-2-3, og bærene er jo allerede klare. Så å slenge sammen en pavlova før 17.mai frokosten begynner, er ikke noe problem! Jeg har gjort en liten vri i år, og laget små pavlova i porsjonsstørrelser. Lette og søte – og pent pyntet i rødt, hvitt og blått!
DU TRENGER:
(Gir 6 posjoner)
MARENGS:
3 eggehviter, romtemperert
1 dl fint sukker
1 ts sitronjuice
VANILJEKREM:
3 dl kremfløte
1 vaniljestang, kun frøene
2 ts vaniljesukker
Evt. 1 ss sukker (etter smak)
TOPPING:
Friske bær og/eller oppskjært frukt
SLIK GJØR DU:
MARENGS:
Sett stekeovnen på 100 grader (marengsen skal tørkes, ikke stekes).
Ha eggehvitene i en glassbolle, visp de helt stive med en miksmaster.
Tilsett sukker (1 ss av gangen) mens du fortsetter å piske.
Visp til sukkeret er helt “smeltet”, og blandingen er stiv og blank.
Når du ikke lenger kan kjenne sukkerstruktur mellom fingrene, er den ferdig.
Visp til slutt inn sitronjuice.
Dekk til et stekebrett med bakepapir.
Bruk sprøytepose, og lag først bunnen som en tett, flat spiral.
Sprøyt deretter ut små dotter langs kanten, slik at de danner en slags mur.
Stek/tørk i ovnen i 3-4 timer, til marengsen er tørr.*
Visp sammen vaniljekremen, og fyll marengsen.
Pynt til slutt med friske bær og/eller oppskjært frukt.
HIPP, HIPP, HURRAAAA!!!
*Når du lager min(i)pavlova blir bunnen fortere våt/seig av kremfyllet, så jeg foretrekker å steke de helt tørre. Og når marengsen er helt tørr, kan den oppbevares lenge i en lufttett boks. Pass på at marengsen ikke blir for “brent”, senk heller varmen litt (eller legg et ark aluminiumsfolie over).
PRØV OGSÅ LETT PANNA COTTA I RØDT, HVITT OG BLÅTT!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
Wow! Herlig oppskrift, Eva! Denne skal jeg prøve. For øvrig, fantastisk inspirerende oppskrifter som jeg lager stadig. Elsker at du bruker spelt og Sukrin det er mulig. Og bollene dine er blitt en kjempehit her i familien, ja, i hele gaten faktisk. 😊 Tusen takk. Riktig god 17. Mai. Beste hilsener, Caroline fra Nøtterøy
Ouuui – så hyggelig å høre! Jeg er faktisk veldig glad i de bollene selv;-) Gratulerer med dagen på fredag, vi feirer med norske flagg og pavlova i rødt, hvitt og blått!