3 X 4 METODEN – FORVANDLER OSTEFATET DITT TIL ET “OH-LA-LA OSTEFAT”!

Oh-la-la ostefat

Noe av det franskeste av det franske må vel være ost, er du ikke enig? Og et lekkert ostefat er alltid populært, både å servere selv, eller ha med på fest. Nå er kanskje ikke ostefat akkurat noe du trenger en oppskrift på, men jeg bruker en smart metode som jeg gjerne vil dele med deg. Jeg har kalt den 3 X 4 metoden, som forvandler ostefatet ditt til et OH-LA-LA ostefat!

Og 3 X 4 betyr rett og slett, 3 forskjellige oster + 3 forskjellig typer charchuterie (altså spekemat/skinker/pølser) + 3 forskjellige typer kjeks og brød + 3 forskjellige tilbehør, som oppskåret frukt, nøtter eller f.eks. fikensyltetøy. Hvilke råvarer du velger, er opp til deg. Bare tenk at det skal være god variasjon, både i smak og utseende. Deretter er det bare å sørge for å ha nok av alt, og legge det opp på et flott fat.

 

Oh-la-la ostefat

Begynn med de 3 ostene og fordel de godt, så de alle får nok luft rundt seg. Deretter legger du opp charcuterie´n. “Fløff” de litt opp, og legg de gjerne i forskjellige former/kurver, så hele fatet blir mer fyldig og “livlig”. Jeg la for eksempel serranoskinken i ruller, fennikelsalamien i rosetter, og chorizoen i tynne skiver. Og så er det tid for å legge på kjeks og/eller brød. Form også disse i kurver, og fyll på tett inn til ostene og skinken.

Og til slutt fyller du all ledig plass med tilbehøret. Trikset er å ikke blande, men legge hvert sitt tilbehør på hver sin plass. Jeg synes også det er godt med litt frisk salat til, så hvis du har et stort fat kan du gjerne fylle på med litt blandet salat, eller crispy spinat som jeg har gjort.

I dag har jeg valgt en brie (fordi det er min favoritt), en blåmuggost, og en vellagret nøkkelost. 3 ostetyper som altså er ganske forskjellig både i smak, konsistens og utseende. Og de forskjellige skinkene har jeg jo allerede vært gjennom. Deretter har jeg valgt Tuc, en salt kjekstype som tilsvarer Ritz, et søtt krydderbrød (og i disse juletider er det perfekt å bruke upyntede pepperkaker). Og til slutt grissini med valmuefrø (for det var det jeg hadde;-). Og som tilbehør til slutt har jeg valgt konfiterte kirsebær, oppskåret pære og crispy granateplekjerner. Det er også godt med for eksempel karamelliserte valnøtter og honning. Og nå, mon ami, er du faktisk good to go!

 

Oh-la-la ostefat

ARE YOU IN THE CHRISTMAS MOOD? PRØV OGSÅ DETTE DEILIGE TILBEHØRET TIL JULEMATEN: SYLTET RØDBET OG RØDLØK

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen