NORSK 17. MAI MED PØLSER OG POTETSEKKELØP – I PROVENCE!

Norsk i Frankrike - 17 mai

Det er selvfølgelig en del ting man savner når man flytter til et annet land. Familie og venner er det helt åpenbare. Men det er også spesielle dager og tider. Jeg kan for eksempel bli helt syk (på en god måte selvfølgelig) av å se alle de fantastiske ski- og fjellbildene fra påskefjellet som dukker opp i sosiale medier i mars/april. For ikke snakke om bilder av krabbefisking fra den norske skjærgården, eller norske reker på loff (ingenting slår norske reker!).

Og selvfølgelig er 17. mai er en slik dag. Barnas dag, men også de voksnes dag. Dagen da land og strand fylles av vakre og bunadkledte mennesker i alle aldre, og flagget i rødt, hvitt og blått vaier i vinden. Overalt. DA er virkelig Norge på sitt vakreste! Og jeg skulle gjerne vært hjemme og feiret dagen.

 

Norsk i Frankrike - 17 mai

Men heldigvis så finnes det råd for oss utflyttere også. For eksempel så arrangerer Sjømannskirken 17. mai feiring over hele verden, og mer informasjon om hvor og når kan du lese om på Sjømannskirkens Facebook-side.

Men så finnes det også diverse foreninger og klubber, og her langs den franske rivieraen har vi Norvège Côte d´Azur som blant annet arrangerer en rekke foredrag, turer, fester, petanque- og golfturneringer – og ikke minst norske merkedager som 17. mai. Og for oss med barn så er vi faktisk så heldige at vi har en helt egen barneklubb!

 

Norsk i Frankrike - 17 mai

Så den 20. mai braket det løs, og i regi av BARNEKLUBBEN fylte vi Parc des Bouillides i Sophia Antipolis med rundt 75 små og store feststemte mennesker for å feire Norges nasjonaldag. Med medbrakte tepper, drikke og en til to retter hver til piknik-bordet, kunne feiringen offisielt begynne!

 

Norsk i Frankrike - 17 mai

Parken var nydelig pyntet med ballonger som vaiet i trærne, og flere hadde til og med tatt på seg bunaden (selvom gradestokken viste godt over 25 grader!). Så og si alle hadde pyntet seg med sløyfer og flagg i rødt, hvitt og blått, uavhengig om de opprinnelig var fra Norge, Frankrike, Finland eller USA. Og piknik-bordet besto av en deilig blanding av norske og franske retter – med de obligatoriske vaflene og kransekaken på plass.

 

Vi gikk selvfølgelig i 17. mai tog, mens vi sang “Ja, vi elsker” og ropte “Hipp Hipp Hurra!” og fikk virkelig kjenne på nasjonalfølelsen. Kanskje ikke like storslagent som barnetoget oppover Karl Johan, men allikevel til stor glede for oss – og alle de andre som var i parken den dagen.

 

Norsk i Frankrike - 17 maiNorsk i Frankrike - 17 mai

Diverse spill og aktiviteter for barna ble arrangert, som “kaste på boks”, sekkeløp og potetløp, og det var ingen som rakk å kjede seg i løpet av dagen.

 

Norsk i Frankrike - 17 mai

Det ble også arrangert tautrekning der damene kjempet mot herrene. Vanligvis så er det faktisk kvinnene som pleier å trekke det lengste stået, men i år var det altså herrene som vant. Dog var det et lite øyeblikk der det kunne virke som kvinnene klarte å snu trekningen, og det ble overhørt et sjokkert “hva skjer nå á?!”. Men den gang ei.

 

Norsk i Frankrike - 17 mai

Så er festen avblåst for denne gang. Men vi gleder oss allerede til neste år. Hvis vi ikke feirer dagen i Norge da.

 

HER KAN DU OGSÅ LESE OM FRANSKE PÅSKETRADISJONER, FLYVENDE KLOKKER OG DEN STORE EGGEJAKTEN!

 

HIPP HIPP HURRA!

 

2 hendelser på “NORSK 17. MAI MED PØLSER OG POTETSEKKELØP – I PROVENCE!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen