Altså… Hvor lekre er ikke disse aspargesflettene? Og hvis jeg forteller deg at de smaker enda bedre enn de ser ut, så er det vel bare å servere disse ved neste passende anledning! Aspargesfletter kan serveres til lunsj, gjerne med en frisk salat ved siden av. Eller de kan serveres til aperó i godt selskap.
Asparges er i sesong akkurat nå, noe som betyr at de smaker ekstra godt. Og kombinert med kremet ricotta og salt spekeskinke, blir dette en “match made in heaven”. PS! Jeg jukser med en vanlig paideig (butternutvariant), og det gjør at aspargesfletter i tillegg er enkle og raske å lage. Bare følg fremgangsmåten på bildene under!
DU TRENGER:
(Til 4 aspargesfletter)
1 ferdig paideig, rektangulær
2 ss ricotta
2 ss gresk yoghurt
1/2 ts sitronzest, finhakket
2 ss frisk basilikum, finhakket
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 egg, vispet
12 asparges, skylt
1-2 ss olivenolje
4 skiver spekeskinke
Sesamfrø
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Ha ricotta og yoghurt i en bolle.
Bland inn sitronzest, basilikum, salt og pepper, og det halve, vispede egget.
Rull ut paideigen, og kutt den i fire like deler.
Bruk en kniv, og kutt langendene på hvert rektangel i lameller (se bilde over).
Knekk av de nederste endene på aspargesen, ringle over olje og vend de rundt.
Legg utover 1 god spiseskje med ricottafyllet i midten av hvert rektangel.
Legg over en skive spekeskinke og tre asparges, og dander lamellene i et fint flettemønster.
Pensle aspargesflettene med resten av egget, og strø over sesamfrø til slutt.
Stek i ovnen til flettene begynner å bli gylne, ca. 20-25 min.
La de hvile på en rist i 5 minutter – voilá!
PRØV OGSÅ SOLSKINNSPAI MED ASPARGES OG SITRONZEST!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!