Sjokoladetrukket kremmerhus fylt med sesongens bær og frukt, er en flott måte å få barna til å spise mer av naturens godsaker på. Eller de kan serveres som en fruktsalat, i en litt annerledes og helt nydelig “innpakning”.
Kremmerhus får du som regel kjøpt i de store butikkjedene. Og når du først dypper de i sjokolade, så anbefaler jeg at du lager ferdig alle, for disse kan fint oppbevares i en kakeboks. Deretter er det bare å fylle på med vitaminer og mineraler – og alt som er godt!
DU TRENGER:
Kremmerhus
100 g mørk sjokolade
Kakestrøssel
Bær
Frukt
Disse kremmerhusene ble laget til 17. mai, og er derfor fylt med bær/frukt i rødt, hvitt og blått. Henholdsvis blåbær, jordbær, granateplekjerner og eplebiter!
SLIK GJØR DU:
Knekk sjokoladen i biter, og smelt den over et vannbad:
Kok opp en medium kjele med vann, skru ned og la det så vidt simre.
Finn fram en litt mindre bolle, den skal kunne settes ned i kjelen – uten å falle ned.
Ha sjokoladen i bollen, og rør forsiktig rundt til sjokoladen er smeltet.
OBS! Det er veldig viktig at det ikke kommer noe vann i kontakt med sjokoladen (da vil den skille seg)!
Vend kremmerhusene rundt i den smeltede sjokoladen.
Eller bruk en liten skje/slikkepott til å smøre på sjokoladen.
Strø over konfetti, og la kremmerhusene hvile på kjøkkenbenken til sjokoladen har stivnet.
Kutt opp frukt og bær i passende biter, og fyll opp kremmerhusene!
ØNSKER DU AT BARNA SPISER MER FRUKT OG BÆR? DA KOMMER DENNE FRUKTBÅTEN MED VANILJEDIPP MED BARNEGARANTI!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!