fbpx

SJOKKERENDE GOD TERTE MED ARTISJOKKER OG MOZZARELLA

Artisjokkpai - terte med artisjokk

«Sjokkerende god terte med artisjokker og mozzarella» fikk navnet sitt etter første bit. Den kan nemlig ikke hete noe annet! Og denne sommerpaien – eller terten – har gått på repeat hjemme hos oss i det siste.!

Terte og pai brukes litt om hverandre, men rent teknisk er pai egentlig en terte der deigen bakes over fyllet. Og denne varianten er blant annet fylt med mozzarella, ricotta og basilikum. Og litt kapers og revet sitronzest, som virkelig setter prikken over i´en. Og til slutt toppes den med artisjokkhjerter, parmesan og et par spekeskinkeskiver – hvis du er en skikkelig gourmand.

Server denne terten sammen med et sprudlende glass mens dere venter på middagen. Eller server den til lunsj, sammen med en god salat. Uansett er det bare å si: bon appetit!

 

Artisjokkpai - terte med artisjokk

 

DU TRENGER:

(Til 1 terte)

1 ferdig paideig
1 egg, vispet
1 mozzarellakule, kuttet i små terninger
125 g ricotta
1 ss crème fraîche (toppet)
2 ss frisk basilikum, finhakket
2 ts kapers, hakket
1 ts sitronzest, finhakket
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 boks hermetiske artisjokker
Revet parmesan
Tynn spekeskinke (valgfritt)

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader.
Brett inn kantene på paideigen, slik at du får en firkant.
Pensle sidene med egg.
Bland sammen mozzarella, ricotta, crème fraîche og resten av egget i en bolle.
Bland inn basilikum, kapers og sitronzest, og krydre med salt og pepper.
Klem ut vannet fra artisjokkene og del de i to.
Bre utover mozzarellablandingen, og topp med artisjokkene (server de som blir til overs ved siden av).
Stek i ovnen til fyllet er stivnet, og terten begynner å bli gyllen på kantene, ca. 30 min.
Strø over revet parmesan og tynne skiver av spekeskinke.

 

Artisjokkpai - terte med artisjokk

 

PRØV OGSÅ FRISK OG NYDELIG TERTE MED SESONGENS AGURK OG MYNTE!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Scroll to Top