Baconsurrede svisker og/eller dadler er en perfekt liten appetizer som kan serveres før maten, eller settes på tapasbordet. Den søte smaken av tørket frukt smaker utrolig godt med salt og sprøtt bacon. Og så enkelt som det er!
Du kan egentlig lage disse baconsurrede appetizerne med flere typer tørket frukt. Denne gangen laget jeg altså med daddel (som er det vanligste) og svisker. Men du kan også bruke aprikos og fiken – her er det bare fantasien som setter grenser!
DU TRENGER:
(16 stykker)
8 skiver bacon, jeg foretrekker røkt
16 dadler/svisker
Olje til smøring
Tannstikkere uten smak
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Smør en ildfast form med litt olje.
Del baconskivene i 2, slik at du får tilsammen 16 skiver.
Surr en baconskive rundt hver enkelt daddel/sviske.
Stek i ovnen i ca. 7 min, ta ut formen, og snu de.
La de steke i nye 7 min. før du snur de igjen.
Sett på grillfunksjonen, og la de stå i ca. 2 min til (pass på at de ikke svis).
La de avkjøles til de er lunkne, stikk i tannstikkere, og nyt!
FYSEN? PRØV OGSÅ DAMPEDE EDAMAMEBØNNER MED OLIVENOLJE OG HAVSALT!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!