25 mars er den “offisielle” vaffeldagen.
Og det betyr vafler døgnet rundt!
For vaffel kan faktisk spises til hvert måltid. Så lenge du har et vaffeljern da! Vafler kan nemlig lages i uendelige varianter, og her har jeg samlet alle oppskriftene jeg har. Felles for de alle er at de er sunnere og mer næringsrike enn “normale” vafler.
Så finn fram vaffeljernet, og inviter til vaffelfest (gjerne tre dager til ende, hvis du vil;-)!
Vaffeldagen er forresten av svensk opprinnelse, og i følge vaffeldagen.no kan vaflene spores helt tilbake til det gamle Hellas. I gamle dager stekte nemlig grekerne flate kaker mellom to varme metallplater (med varmeisolerende håndtak av tre!). Mye har skjedd, og nå er det altså blitt så enkelt å lage vafler – at de kan spises døgnet rundt.
VAFLER TIL FROKOST – OUI!
(To av de kan lages glutenfri, og alle tre er uten hvitt sukker)
VAFLER TIL LUNSJ – OUI, OUI!!
(Alle er uten gluten)
VAFLER TIL MIDDAG – OUI, OUI, OUI!!!
(En uten gluten)
VAFLER TIL MIDDAG – OUI, OUI, OUI, OUI!!!!
(En uten gluten, alle tre uten hvitt sukker)