Rett nedenfor landsbyen bor GiGi, en kamerat av gartneren, og huset hans er dekket av kiwi-trær. Når frukten er moden er det så mye kiwi på de trærne at han nesten ikke kan se ut av vinduene. Og han inviterer gladelig venner og kjente til å høste så mye vil vil. Jeg plukket selvfølgelig med meg det jeg klarte, noe som har resultert i poser med frossen kiwi (til smootihe etc.) kiwi-og eplesyltetøy, og denne deilige yoghurtpannacottaen toppet med syrlig kiwi.
DU TRENGER:
(6 porsjoner)
3 dl mandelmelk (evt. vanlig melk)
4 plater gelatin
5-6 dråper stevia vanilje (valgfritt)
ca 2 ss fibersirup (evt. honning)
2 gresk yoghurt (á 125 gram)
200 g kiwi
4 ss vann
1/2 ts stivelse (f.eks. gelatin/agar agar/pectin…)
2 ss fibersirup (evt. honning)
SLIK GJØR DU:
Ha halvparten av melken i en liten kjele, og tilsett gelatin.
Visp godt til gelatinen har løst seg opp.
Varm resten av melken i en annen kjele, og bland inn fibersirup og vaniljedråper.
Hell i gelatin-blandingen og rør til alt er fullstendig blandet ut.
Ta kjelen av stekeplaten, og rør inn den greske yoghurten.
Fordel i seks dessertskåler/glass, og sett i kjøleskapet i 3-4 timer (til den er stiv).
Varm kiwi i en liten kjele.
Når det begynner å koke så vidt, tilsetter du vann, stivelse og fibersirup.
La blandingen småkoke i ca 5 min, til den begynner å tykne.
Avkjøl, og fordel fyllet over den kalde pannacottaen.
Server & nyt!
BON APPÉTIT!
Hei, takk for flotte oppskrifter! Hva heter fibersirup her i Frankrike og vanilje steviadråper, hvor kjøper du disse varene?
Ah, hadde jeg bare visst det… Jeg hamstrer sukrin og fibersirup hver gang jeg er i Norge, og tar med i kofferten. Stevia burde man kunne finne, det heter vel Stevia på fransk også. Så da ville jeg forhørt meg i en bio-butikk for eksempel. Bon chance:-)