Har du smakt “tørre” vafler før? De er søte, men ikke for søte. De er tørre, men ikke for tørre. Og de tar meg rett tilbake til barndommen, og min stebestemor Molly fra Hadeland. Hun hadde alltid tørre vafler på lur, og de var gode å spise som de var. Men aller best var de med smør og brunost på!
Dessverre ble den orginale oppskriften på “Mollyvafler” borte med selveste Molly. Men jeg tror jeg har klart å gjenskape noe ganske likt. Veldig gode ble de ihvertfall!
DU TRENGER:
(Ca. 12 plater)
4 egg
1 dl sukrin
200 g smeltet smør
1 dl melk
2 ts vaniljeekstrakt (evt. 2 ts vaniljepulver)
2 dl havremel (glutenfritt)
300 g potetmel
3 ts bakepulver
Smør til steking
SLIK GJØR DU:
Pisk egg og sukrin til eggedosis.
Pisk inn smeltet smør, melk og vaniljeekstrakt.
Visp til slutt inn havre- og potetmel, samt bakepulver.
Varm opp jernet, og pensle med smeltet smør mellom hver vaffel.
PS! De er aller best når de ikke stekes for lenge (bare gi de en lett, gyllen farge).
Avkjøles på rist.
Vaffelen brytes lett i hjerter, og kan oppbevares i en lufttett boks (de holder et par dager).
Jeg fryser ned mesteparten, så er det bare å tine de opp ved behov.
FLERE GODE, SALTE OG SØTE VAFFELOPPSKRIFTER FÅR DU HER! OG HER! OG HER!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!