Is-vafler er jo ganske enkelt: helt genialt! Det er nesten som en sandwich-is, laget av glutenfrie vafler og nice cream (som er som en sunn og naturlig søt iskrem). Har du is-vafler i fryseren, kan du alltids diske opp med en frisk (og sunn) is ved uventet besøk. Eller hver gang barna – ikke uventet – maser om is!
Selve vaffeloppskriften er inspirert av NOSTALGISKE OG SNUSK-TØRRE VAFLER, men jeg har halvert oppskriften (som fortsatt gir ekstra vafler du kan oppbevare i fryseren). Husk å steke vaflene litt tynnere enn vanlige vafler. Vaffelkjeksen skal jo ikke overta for isen!
DU TRENGER:
(Til 2 vaffelplater / 5 isvafler)
Oppskriften gir ca. 7 plater, men kun 2 plater trengs i denne oppskriften. Så frys ned de platene du ikke bruker – til en ny solskinnsdag!)
VAFFELKJEKS:
2 egg
1 dl sukrin
100 g smeltet smør
0,5 dl melk
1 ts vaniljeekstrakt (evt. 1 ts vaniljepulver)
1 dl havremel
150 g potetmel
1,5 ts bakepulver
Smør til steking
IS:
2 modne, frosne bananer, i biter
1 dl frosne bringebær
1 ss gresk yoghurt (valgfritt)
1/2 ts vaniljeekstrakt (hvis du har)
Konfetti (og dette er egentlig bare for gøy!)
SLIK GJØR DU:
VAFFELKJEKS:
Pisk egg og sukrin til eggedosis.
Pisk inn smeltet smør, melk og vaniljeekstrakt.
Visp til slutt inn havre- og potetmel, samt bakepulver.
Varm opp jernet, og pensle med smeltet smør mellom hver vaffel.
Stek tynne vafler, og ikke for lenge (de er ferdig når de har fått en lett, gyllen farge).
Avkjøl på rist, del de opp i hjerter, og la de ligge flatt i fryseren i ca. 1 time.
IS:
Ha alle ingrediensene i en beholder, og miks godt med en stavmikser.
Hvis alle ingrediensene er helt frosne, skal isen nå ha en perfekt konsistens.
Smør et tykt lag med is på 5 av vaffelhjertene.
Legg over de siste 5 hjertene, og klem de lett ned (som en sandwich).
Is-vaflene legges tilbake i fryseren, og er ferdig etter én time.
Oppbevares (selvfølgelig) i fryseren!
– nytes best ute i solen, eller som en søt avslutning på ett godt måltid!
VISSTE DU FORRESTEN AT DU KAN LAGE KAKE AV VAFLER OGSÅ? DETTE ER RETT OG SLETT EN PERFEKT KAKE FOR DEG SOM IKKE LIKER Å BAKE🙂
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!
Disse må prøves i løpet av sommeren! Og så må jeg bare si at det var en vakker asjett du har <3
Ja, de er digge å ha i fryseren:-) Og et lite tips, asjetten er fra Søstrene Grene. Noen ganger kan du finne små skatter der!