Cheesy squashvafler piffer ikke bare opp en helt vanlig lunsj. De kan også serveres til aperó, eller snacks, som vi kaller det! Næringsrikt havremel gjør vaflene glutenfrie. Og fylt med masse deilig ost, smaker de helt nydelig – samtidig som de metter godt i magen. Ja, og med den revne squashen, kan du til og med krysse av én på “5 om dagen”-lista!
DU TRENGER:
(Gir 5-6 plater / 2-3 posjoner)
5 dl revet squash, ca. 2 små
2 egg
1 dl melk
1 dl parmesan, revet
1,5 dl cheddar, revet
2 dl havremel
Salt og pepper
Olje til pensling
SLIK GJØR DU:
Ha squashen i et dørslag, og strø salt over.
La det hvile i 30 minutter (dette er for å trekke ut vannet).
Skyll av saltet, og klem ut overflødig vann fra squashen.
Visp sammen egg, melk, parmesan og cheddar.
Visp inn mel, salt og pepper.
Bland til slutt inn squashen.
La røren svelle i 5 minutter, mens du varmer opp vaffeljernet.
Pensle jernet lett med olje (OBS! Bruk en pensel som tåler varme!).
Fyll en øse og fordel røra ut i jernet (den er relativt tykk, så ikke dra den ut i kantene).
La vaffelen steke i 30 sekunder på undersiden, lukk jernet og stek til vaffelen er gyllen.
Legges på rist, eller serveres straks (de er aller best når de er lunkne)!
Server de gjerne sammen med litt grønn salat, og kanskje en rømmedressing?
Eller rett og slett som sunnere snacks…
HER HAR DU FORRESTEN OPPSKRIFTER FRA VAFFELDAGEN I FJOR. VAFFEL HELE DAGEN!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!