FLØYELSMYKE SITRON- OG BLÅBÆRVAFLER MED DEILIG OSTEKAKEFYLL

Blåbærvaffel med ostakefyll

Vafler er noe alle kan lage (så lenge du har et vaffeljern selvfølgelig), og du visper sammen røra på 1-2-3. Disse fløyelsmyke vaflene med sitron og blåbær er kjempegode i seg selv, men når du topper de med ostekakefyll og rørte blåbær blir de virkelig en dessert verdig! Du kan også legge vafler og ostekakefyll/blåbærrøre lagvis – smaken er den samme, men du får en nydelig vaffelkake istedet!

Disse blåbærvaflene er laget uten sukker, og med speltmel som er lettere for fordøyelsen. Hva med å skjemme bort familien og lage disse til frokost neste søndag?

 

Blåbærvaffel med ostakefyll

 

DU TRENGER:

(Gir 4 – 5 plater)

1 egg
2 dl mandelmelk (evt. vanlig)
0,3 dl smeltet smør
1/2 sitron, presset til juice
3 dråper vaniljestevia (hvis du har)
2,5 dl speltmel
2 ss sukrin
2 ts bakepulver
1 knip salt
1 dl blåbær (ferske eller fryste)
Noen dråper olje til steking

FYLL:
1 boks Philadelphia lettost
5 ss gresk yoghurt
2 ss sukrin melis
0,5 ts sitronzest

RØRE:
2 dl blåbær (ferske eller fryste)
1 ss vann
Søtning (f.eks. sukrin, fibersirup, honning)

 

SLIK GJØR DU:

Bland sammen de våte ingrediensene.
I en annen bolle blander du til tørre.
Deretter visper du det våte sammen med det tørre.
Vend forsiktig inn blåbærene.
La røren hvile i 5 min, mens du varmer vaffeljernet.
Smør vaffeljernet lett med pensel og olje.
Stek vaflene som vanlig, og legg de på en rist.
Bland sammen ingrediensene til ostekakefyllet i en liten bolle.
Ha blåbær og vann i en liten kjele, og rør rundt over svak varme.
Smak til med søtning (hvis du trenger det).
Fordel fyll og røre utover vaflene, og pynt med blåbær.

Nytes til helgefrokosten, som belønning etter søndagsturen, eller simpelten som en dessert!

 

Blåbærvaffel med ostakefyll

Blåbærvaffel med ostakefyll

 

FLERE GODE VAFFELOPPSKRIFTER FÅR DU HER:
DEN STORE VAFFELDAGEN – VAFFEL TIL FROKOST, LUNSJ, MIDDAG OG DESSERT!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen