Pølser trenger ikke være usunt. Og i hvert fall ikke hvis du velger pølser med høyt kjøttinnhold. Og det finnes jo nesten ikke noe enklere å lage til middag, enn “alt-i-en” pølsepanne. I hvert fall ikke hvis du ønsker å spise ren og god mat! Kutt ingrediensene, krydre, og sett pannen i ovnen. Den hjemmelagde BBQ-saus setter den berømmelige lille prikken over i´en, men er selvfølgelig ikke “et must”.
Pølsepanne likes av de fleste, samtidig som det er en super måte å få både store og små til å spise grønnsaker på. Jeg har i tillegg tatt med noen barnevennlige pølser i denne pannen, bare pass på å velge pølser med høyt kjøttinnhold. For da kan du rett og slett slå i bordet med en sunn middag – på 30 minutter!
P.S! Her i Frankrike serveres det ofte bønner med pølser. Og noen hvite bønner i denne pannen hadde på ingen måte vært feil! Hvis du vil prøve:-)
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
450 g pølse (med høyt kjøttinnhold)
1 løk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 stor søtpotet, kuttet i terninger (ca. 1-2 cm)
1 stor brokkoli, kuttet i små buketter
1 rød paprika, hakket i biter
1 squash, kuttet i terninger
Ca. 20 cherrytomater, kuttet i to
2 ss olivenolje
1 ss Provencekrydder
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
BBQ SAUS:
2 dl knuste tomater (gjerne fra boks)
3 ss eplesidereddik
2 ss lønnesirup
1-2 ts Worcestershiresauce
2 ts røkt paprika (P.S! Ikke av den sterke sorten)
0,5 ts hvitløkspulver
0,5 ts løkpulver
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Kutt pølsene i biter, ca. 1 cm tykke.
Fordel pølse og grønnsaker utover brettet, og bland inn olivenolje og krydder.
Krydre med salt og pepper, og bak i ovnen i 20-25 min.
Vend rundt etter 10 min.
BBQ SAUS:
Bland alle ingrediensene i en liten kjele.
Kok opp, mens du rører.
La simre til sausen tykner, ca. 15 min.
Oppbevares i et glass i kjøleskapet (holder i en uke).
PRØV OGSÅ LETTERE QUINOA´N´CHEECE MED SALSICCIA – COMFORTFOOD SOM GJØR KROPPEN GLAD!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
Hei, jeg bruker stadig dine oppskrifter. Suppene har helt klart vært vinterens favoritter. Her er iskald nord- norsk vinter, litt misunnelig på deg i sola.
Hei Ida! Så koselig å høre fra deg. Jeg er veldig glad for å kunne dele litt fargerik matinspirasjon fra solfylte Provence! Nå er det like før våren kommer for fullt hjemme i Norge også. Og da skal supper og gryter byttes ut med lettere og freshe retter:-) Håper du er med på den <3