ENKEL “ALT-I-EN” PØLSEPANNE MED HJEMMELAGET BBQ SAUS (SMARTKARBO)

Alt i en pølse panne

Pølser trenger ikke være usunt. Og i hvert fall ikke hvis du velger pølser med høyt kjøttinnhold. Og det finnes jo nesten ikke noe enklere å lage til middag, enn “alt-i-en” pølsepanne. I hvert fall ikke hvis du ønsker å spise ren og god mat! Kutt ingrediensene, krydre, og sett pannen i ovnen. Den hjemmelagde BBQ-saus setter den berømmelige lille prikken over i´en, men er selvfølgelig ikke “et must”.

Pølsepanne likes av de fleste, samtidig som det er en super måte å få både store og små til å spise grønnsaker på. Jeg har i tillegg tatt med noen barnevennlige pølser i denne pannen, bare pass på å velge pølser med høyt kjøttinnhold. For da kan du rett og slett slå i bordet med en sunn middag – på 30 minutter!

P.S! Her i Frankrike serveres det ofte bønner med pølser. Og noen hvite bønner i denne pannen hadde på ingen måte vært feil! Hvis du vil prøve:-)

 

Alt i en pølse panne

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

450 g pølse (med høyt kjøttinnhold)
1 løk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 stor søtpotet, kuttet i terninger (ca. 1-2 cm)
1 stor brokkoli, kuttet i små buketter
1 rød paprika, hakket i biter
1 squash, kuttet i terninger
Ca. 20 cherrytomater, kuttet i to
2 ss olivenolje
1 ss Provencekrydder
0,5 ts salt
0,5 ts pepper

BBQ SAUS:
2 dl knuste tomater (gjerne fra boks)
3 ss eplesidereddik
2 ss lønnesirup
1-2 ts Worcestershiresauce
2 ts røkt paprika (P.S! Ikke av den sterke sorten)
0,5 ts hvitløkspulver
0,5 ts løkpulver
0,5 ts salt
0,5 ts pepper

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Kutt pølsene i biter, ca. 1 cm tykke.
Fordel pølse og grønnsaker utover brettet, og bland inn olivenolje og krydder.
Krydre med salt og pepper, og bak i ovnen i 20-25 min.
Vend rundt etter 10 min.

BBQ SAUS:
Bland alle ingrediensene i en liten kjele.
Kok opp, mens du rører.
La simre til sausen tykner, ca. 15 min.
Oppbevares i et glass i kjøleskapet (holder i en uke).

 

Alt i en pølse panne

 

PRØV OGSÅ LETTERE QUINOA´N´CHEECE MED SALSICCIA – COMFORTFOOD SOM GJØR KROPPEN GLAD!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

2 hendelser på “ENKEL “ALT-I-EN” PØLSEPANNE MED HJEMMELAGET BBQ SAUS (SMARTKARBO)”

  1. Ida Bakkejord Musum

    Hei, jeg bruker stadig dine oppskrifter. Suppene har helt klart vært vinterens favoritter. Her er iskald nord- norsk vinter, litt misunnelig på deg i sola.

    1. Hei Ida! Så koselig å høre fra deg. Jeg er veldig glad for å kunne dele litt fargerik matinspirasjon fra solfylte Provence! Nå er det like før våren kommer for fullt hjemme i Norge også. Og da skal supper og gryter byttes ut med lettere og freshe retter:-) Håper du er med på den <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen