LETTERE SHEPERD´S PIE MED BLOMKÅLMOS

Lettere-sheperds-pie-med-blomkalmos

Jeg må bare innrømme at jeg er veldig glad i “farse”-retter, à la spaghetti bolognese, chili con carne, kjøttkaker og hamburger – til og med taco og burritos. Og denne retten er opprinnelig satt sammen av en tomat- og kjøttsaus i bunnen, toppet med et lokk av potetmos og ost. For å gjøre den litt lettere – både for kropp og for mage – har jeg byttet ut potetmosen med en blomkålmos.

Denne Sheperd´s Pie´n vil jeg påstå at nesten alle i familien liker, og den er enkel å lage. Du kan egentlig tilsette alle de grønnsakene du ønsker, men jeg har holdt meg til løk, hvitløk, gulrøtter og erter i denne omgang. Hvis jeg absolutt MÅTTE finne noe negativt ved denne retten, så må det være at den ikke er så veldig fotogen… Men heldigvis er det smaken som er viktigst, og der leverer den 100%.

 

Lettere-sheperds-pie-med-blomkalmos

 

DU TRENGER:

(Gir 6 gode porsjoner)

400 g karbonadedeig
1 1/2 løk, hakket
2-3 fedd hvitløk, finhakket
3 gulrøtter, kuttet
2 bokser hakkede tomater
2-3 laurbærblad
1 ss hjemmelaget ketchup (my secret weapon)
ca 1 ss sukrin ved behov (evt. sukker)
1 dl frosne erter
2 blomkålhoder, skjært i biter
1 buljongterning (kan droppes)
2 ss smør
2 never revet ost (ca 100 g)
Olje/smør til steking
Salt og pepper

 

SLIK GJØR DU:

Brun karbonadedeigen i en stekepanne. Sett den til side.
Stek løken til den begynner å bli blank, tilsett gulrøtter og hvitløk og stek videre i ca 10 min.
Tilsett så tomatboksene og laurbær, og kok opp.
La det småkoke i minst 15 min (jo lenger tid du lar sausen koke, desto bedre blir den).
Kok blomkålen mør i en stor kjele med vann (jeg hadde en buljongterning i vannet, for å gi ekstra smak).
Mos blomkålen til en puré med f.eks. en stavmikser, og tilsett smør og litt salt.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Krydre tomatsausen med salt og pepper, og smak til med sukrin.
Tilsett til slutt karbonadedeigen, erter og mitt “secret weapon” – hjemmelaget ketchup (KLIKK HER!)
Ha tomat-og kjøttsausen i en ildfast form (fjern laurbærene), og “bre” blomkålpuréen forsiktig over.
Dryss til slutt over revet ost, og stek i ovnen i ca 15-20 min, eller til osten er gyllen.
Server med f.eks en salat, grønne bønner og eventuellt litt godt brød til.

P.S. Du må selvfølgelig ikke lage din egen ketsjup for å lage denne retten, men den tilfører det lille ekstra!

 

Lettere-sheperds-pie-med-blomkalmos

 

BON APPÉTIT!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen