Vaffeljernet brukes jo helst til å lage tradisjonelle vafler. Men det er også en lettvint måte å steke andre ting på. Blant annet middagsvafler laget av kikertmel. Disse vaflene lages av få ingredienser, og blir både sprø, luftige, glutenfri – og veldig gode! P.S! Jeg må innrømme at de har en tendens til å sette seg fast i jernet. Men pirker du lett på baksiden med en gaffel, løsner de av seg selv.
Topp de med ditt favortittfyll, og for meg ble det denne gangen; mozzarella, kylling, soltørket tomat og pesto. Som kan anbefales på det sterkeste!
DU TRENGER:
(Gir 5 plater / 3 posjoner)
KIKERTVAFLER:
4 dl kikertmel
1/2 ts salt
3,5 dl vann
2 ss olivenolje
2 ts bakepulver
TOPPING:
1/2 grillet kylling (stor), revet i biter
2 mozzarellakuler, kuttet i biter
2-3 soltørkede tomater
5 ss pesto
SLIK GJØR DU:
Visp sammen mel, salt og vann.
Tilsett olje, og visp ut alle klumpene.
La røra hvile i kjøleskapet i min. 20 min.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Tilsett bakepulver, og visp ut alle klumpene.
Varm jernet, og pensle godt med olje.
Det er viktig å smøre veldig godt, siden vaflene er porøse og luftige, og lett kan sette seg fast.
Stek i 30 sek. før du lukker jernet.
La vaflene steke i 5-6 minutter (de trenger litt mer tid enn vanlige vafler).
De har en tendens til å sette seg fast i topplokket, men løsner relativt lett ved pirking av en gaffel.
Avkjøl på rist.
Topp med grillet kylling og mozzarella, og grill i ovnen til mozzarellaen er smeltet.
Bre utover pesto og soltørket tomat – og nyyyyt deilige og sunne vafler til middag!
HEKTA PÅ VAFLER? HER ER FIRE GODE VAFFELOPPSKRIFTER FRA VAFFELDAGEN 2019. JA TAKK TIL VAFLER HELE DAGEN!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!