GROV, VILL OG VAKKER VAFFELKAKE – EN KAKE FOR DEG SOM IKKE LIKER Å BAKE!

Vaffelkake med bringebær- og vaniljekrem

Vaffelkake er rett og slett helt genialt for deg som ikke har lyst til å bake. Stek vafler på vanlig måte, pisk litt krem, og legg deretter vafler og krem lagvis. Mulighetene er mange, og du kan variere både med kremsmaker og vaffelsmaker. Hva med for eksempel sjokoladevafler med jordbærkrem? Eller blåbærvafler med sitronkrem? Eller akkurat denne varianten – med grove vafler, ostekakekrem og bringebærkrem?!

Vaffelrøra er altså laget med grovt mel og speltmel – for magens skyld. I tillegg er den så og si sukkerfri. Jeg synes konfettistrø gjør vaffelkaken vilt vakker. Men pynt den gjerne med friske bær, eller det du har av pynt i kjøkkenskapet fra før.

 

Vaffelkake med bringebær- og vaniljekrem

 

DU TRENGER:

VAFLER:
2 egg
3 dl gresk yoghurt
0,5 dl smeltet smør (50 g)
3 dl speltmel (jeg brukte en blanding av grovt mel og spelt)
1/2 ts kardemomme
3 ss sukrin
1 ts bakepulver
1 knip salt
Ca. 1 dl vann (til du har riktig konsistens)

KREMFYLL:
150 g kremost
3 dl kremfløte
3 ss sukrinmelis
1 dl bringebær
1 ts sitronzest
Pynt

 

SLIK GJØR DU:

VAFLER:
Visp sammen de våte ingrediensene i en bolle.
Bland sammen de tørre ingrediensene i en annen bolle.
Visp det våte inn i det tørre, til røren er klumpefri.
Tilsett vann til du har passe konsistens (den skal være litt tynn og rennende).
La røren hvile et kvarter på kjøkkenbenken.
Pensle jernet godt med litt olje eller smør, og stek vaflene på vanlig måte.
P.S. Røra kan sette seg litt fast, så ikke åpne jernet før du er sikker på at vaffelen er gjennomstekt.

KREMFYLL:
Visp kremost og sukrinmelis til en luftig konsistens, ca. 3 min.
Visp fløte til tykk krem, og visp deretter inn i kremosten.
Ha halvparten av kremen i en annen bolle, og visp inn bringebærene.
Legg en vaffelplate på et fat, og smør utover ca. en tredjedel av den rosa kremen.
Legg på en ny vaffelplate, og smør utover ca. en tredjedel av den hvite kremen.
Fortsett lagvis med en vaffel og annenhver krem (pass på at du har nok til topplaget).
Pynt til slutt med strøssel eller friske bær.

Hvis du foretrekker “vanlige” vafler, kan du lage kaken med vafler fra denne vaffeloppskriften, som faktisk er kåret til Norges beste!

 

Vaffelkake med bringebær- og vaniljekrem

 

PRØV OGSÅ FLØYELSMYKE SITRON- OG BLÅBÆRVAFLER MED OSTEKAKEFYLL!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen