I Frankrike er de glade i å feire. Fest for pannekaken. Fest for kongene. Fest for Middelalderen. Fest for mimosablomstringen. Fest for den nye vinen… Ja, det er nesten alltid en dag for å feire.
Og i Norge begynner vi å følge etter. Det er blitt opprettet en del nye festdager de siste ti-årene. Og i dag, den siste tirsdagen i september, er det altså Den norske epledagen! Hipp, hipp, hurra!
AN APPLE A DAY,
KEEPS THE DOCTOR AWAY!
Og epler er jo faktisk noe å feire. Epler er godt for hjertet. Epler er bra for fordøyelsen. Epler kan bidra til å regulere blodsukkeret ditt. Men spis de med skallet på (det er nemlig rett under skallet vi finner de viktigste næringsstoffene).
Epler er et fint lite mellommåltid. De metter godt og lenge, de inneholder få kalorier, og er lette å spise på farten. Men de er også fine å bruke i matlaging. Jeg har i anledningen samlet mine favoritt-epleoppskrifter. Bon appetitt!
SUNNHETSHOT «ON FIRE!» – MED EPLE, RØDBET SITRON OG INGEFÆR
«On fire!» er en sunnhetshot som inneholder eple, rødbet, sitron og ingefær, og er dermed proppfull av antioksidanter og naturens egne betennelsesdempende stoffer. I tillegg gir den deg en real kickstart på morgenen! Alltid beredt:-) Klikk her for oppskrift!
«OVER NATTEN GRØT» MED EPLE, KANEL OG RISTEDE MANDLER
“Over natten grøt” er utrolig enkelt, du blander bare alle ingrediensene i en bolle før du legger deg, setter den i kjøleskapet – og voilà! Og denne varianten med friske epler, ristede mandler og kanel, gir deg den perfekte morgenen! Klikk her for oppskrift!
KLASSISK EPLEKAKE MED RISTEDE MANDLER (UTEN TILSATT SUKKER)
Klassisk eplekake går aldri av moten. Serverer du den lun med litt vaniljeis ved siden av, er dette en sikker vinner! Denne er i tillegg laget av speltmel, som er snillere mot magen enn siktet hvetemel. Og uten tilsatt sukker. Klikk her for oppskrift!
SAFTIGE (OG SUNNERE) EPLE OG KANELMUFFINS MED VANILJEFYLL
Sunne eplemuffins laget av spelt og havre, fylt med deilig vaniljefyll. Og uten tilsatt sukker! Klikk her for oppskrift!
LUN EPLEPAI MED HØSTENS EPLER
Lun eplepai uten tilsatt sukker, og med litt mindre smør enn vanlig. Jeg har også brukt speltmel, som er mer næringsrikt og bedre for magen, enn siktet hvetemel. Så nyt høsten med en litt sunnere variant av den tradisjonelle eplepaien. Klikk her for oppskrift!
FRANSKE EPLEROSER – NESTEN FOR VAKRE TIL Å SPISES, MEN FOR GODE TIL Å LA VÆRE!
Franske epleroser er like nydelige i utseende, som i smak! De minner om en tarte tatin – som er den klassiske, franske eplepaien – bare i miniformat. Server denne søtsaken au naturell, eller med en kule vaniljeis ved siden av. Klikk her for oppskrift!
EPLEKJEKK OG SPRUDLENDE APERITIFF
En eplekjekk aperitiff med eplejuice, champagne og calvados. Tchin-tchin! Klikk her for oppskrift!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD HVIS DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!