TERIYAKIGLASERT LAKSEFILET MED FARGERIK OG LUN BYGGRYNSSALAT

Teriyakiglasert laksefilet med lun byggrynssalat

Teriyakiglasert laksefilet høres både eksotisk og komplisert ut – og det er til dels sant. Det smaker nemlig supergodt, men er på ingen måte komplisert. Du bare blander sammen ingrediensene til marinaden, lar laksefiletene hvile i den mens du forbereder tilbehøret. Deretter varmer du opp marinaden over svak varme, og visper til slutt inn maizena. Etter et par minutter har du en tykk, søt-salt og uimotståelig teriyakisaus!

Glaser laksefiletene med teriyakisaus, strø over sesamfrø, og server sammen med en lun byggrynssalat med mango og fetaost. Dette er enkel hverdagsmat på sitt beste!

 

Teriyakiglasert laksefilet med lun byggrynssalat

 

DU TRENGER:

(Gir 4 posjoner)

4 laksefileter

MARINADE:
0,5 dl soyasaus, redusert salt
1 ss sesamolje
3 ss honning
3 hvitløksfedd, finhakket
+
1 ts maizena + 2 ts kaldt vann
Evt. et par slanter sojasaus ekstra
Sesamfrø

BYGGRYNSSALAT:
3 dl byggryn (eller byggris som det også kalles)
1 rød paprika, skjært i biter
2 hvitløksfedd, finhakket
3 vårløk, kuttet i ringer
2,5 dl edamamebønner, uten belg
1 liten mango, kuttet i terninger
100 g fetaost, kuttet i terninger
Frisk koriander, finhakket
Olje til steking

 

SLIK GJØR DU:

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden, bortsett fra maizena+vann.
Ha laksefiletene i en bolle, hell marinaden over, og sett i kjøleskapet, 30 min.
Kok byggryn etter anvisning på pakken.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Legg laksefiletene over i en ildfast form, og bak de i ovnen til de er lette “å flake opp”, ca. 13-14 min.
N.B. Ikke kast marinaden, den skal brukes til å lage teriyakisaus!
Forvell edamamebønnene i lettsaltet vann, ca. 3 min.
Stek paprika i litt olje til den blir myk, ca 3-4 min.
Tilsett hvitløk, og stek i 1 min.
Tilsett vårløk, og stek i ytterligere 1 min.
Ha i byggryn og edamamebønner, og bland godt.
Vend til slutt inn fetaost, mango og strø over finhakket koriander.

Så er det tur for teriyakisausen:
Hell marinaden over i en liten kjele, og varm opp over svak varme.
Rør ut Maizena i kaldt vann, og visp det inn i marinaden.
Visp godt mens sausen tykner.
N.B.! Det kan gå fort, men blir den for tykk kan du tilsette ekstra soyasaus. 
Når laksen er ferdigbakt, pensler du forsiktig over resten av marinaden, og strør sesamfrø over.
Server med en lun byggrynssalat til – og sett litt farge på hverdagen!

 

Teriyakiglasert laksefilet med lun byggrynssalat

 

TERIYAKI KYLLING MED ASPARGES OG FULLKORNSRIS KOMMER OGSÅ VARMT ANBEFALT!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen