fbpx

FRANSKE EPLEROSER – NESTEN FOR VAKRE TIL Å SPISES, MEN FOR GODE TIL Å LA VÆRE!

Franse epleroser

Franske epleroser er like nydelige i utseende, som i smak! De minner om en tarte tatin – som er den klassiske, franske eplepaien – bare i miniformat. Server denne søtsaken au naturell, eller med en kule vaniljeis ved siden av.

Og la deg for all del ikke «skremme» av det vakre utseendet… For franske epleroser er faktisk enkle å lage. Du kan til og med jukse litt, og bruke ferdig paideig! Både vanlig paideig og butterdeig funker, eller du kan lage din egen paideig. Du er Le chef!

 

Franse epleroser

 

DU TRENGER:

(Gir 8 små roser)

1 paideig/butterdeig
3 epler (f.eks. Pink lady eller Granny smith)
1/2 sitron, presset
50 g smør
1 dl sukrin (alt. sukker)
1/2 ts kanel
Melis til pynt

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader, og smør et muffinsbrett/ildfaste former.
Skrell eplene og fjern kjernehuset.
Del eplene i to og kutt de i tynne skiver.
Skvis over sitronen (så epleskivene ikke blir brune).
Smelt smøret i en stor stekepanne, og ha i epleskivene.
Bland de godt rundt, og strø over sukrin/sukker og kanel.
Vend epleskivene godt rundt, slik at alle blir dekket av både smør og sukker.
La de surre over svak varme i ca. 10 min, mens du vender forsiktig rundt innimellom.
Rull ut deigen, og bruk en bolle til å lage/kutte ut passende rundinger.
Dytt deigen forsiktig ned i formene, og prikk i bunnen med en gaffel.
Dander epleskivene slik at de former en rose i hver form.
Begynn ytterst langs kanten, og jobb deg innover i en spiral.
Stek i ovnen i ca. 30 min (til kantene begynner å bli gylne).
La rosene avkjøles i formen i 10 min, og lirk de deretter forsiktig ut.
Pynt med melis (jeg bruker en tesil), og eventuelt en kule vaniljeis til!

 

Franse epleroser

 

HVA MED Å PRØVE FRANSKE SJOKOLADEROSER? DE ER IKKE LIKE VAKRE, MEN VELDIG ENKLE OG GODE!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “FRANSKE EPLEROSER – NESTEN FOR VAKRE TIL Å SPISES, MEN FOR GODE TIL Å LA VÆRE!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen