BARNSLIG GOD GRANOLA – BARNAS FAVORITT!

Barnslig god granola

For en stund tilbake laget jeg min egen granola. Og den ville selvfølgelig tvillingene smake på. De likte konseptet, men var ikke spesielt stor fan av nøttene. Så jeg laget en barnevennlig variant uten nøtter, naturlig søtet med eplemos og kaldslynget honning. Og den fikk bein å gå på! De spiser den enten med kald melk til frokost. Eller som topping på yoghurt til dessert. Eller for å få litt ekstra “chrunch” på havregrøten til kvelds.

 

Barnslig god granola

 

DU TRENGER:

4 dl havregryn
3 dl speltflak
2 ss linfrø
2 ss sesamfrø
2 ss solsikkefrø
1,5 dl kokos
1 dryss kanel
0,5 dl vann
1 dl eplekompott (uten sukker)
2 ss peanøttsmør
2 ss flytende honning

Eventuelt rosiner

 

SLIK GJØR DU:

Sett ovnen på 160 grader.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en stor bolle.
Visp sammen vann, eplekompott, peanøttsmør og honning i en kjele på middels varme.
Bland det våte med det tørre.
Fordel blandingen utover to stekebrett med bakepapir.
Sett brettene i ovnen, og stek granolaen først i 15 minutter.
Ta ut brettene og rør godt rundt.
Stek videre i 10 minutter.
Rør godt rundt, og stek i nye 5 minutter.
Rør godt rundt, og stek i nye 5 minutter.
Fortsett slik til blandingen er helt tørr, og begynner å bli gyllen.
Er du redd for at den skal svi seg, skrur du ned temperaturen.
La granolaen avkjøle seg i stekeovnen med døren på gløtt.
Nytes med iskald melk, og for eksempel over yoghurt og havregrøt.

 

Barnslig god granola

 

LAG OGSÅ GRAVERENDE GOD GRANOLA TIL DEG SELV MENS DU FØRST HOLDER PÅ!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

3 hendelser på “BARNSLIG GOD GRANOLA – BARNAS FAVORITT!”

  1. Hei! Denne ser helt nydelig ut! Men her i huset har vi nøtteallergi, har du noen tips til en god erstatter for peanøttsmøret?

    1. Ja, denne er helt gull!
      Hvis det er noen nøtter dere tåler, kan dere jo lage eget nøttesmør. F.eks. med macadamianøtter – bare rist de gylne i ovnen, la de avkjøles og kjør de så i en foodprosessor til det er helt smooooth. Jeg er hekta på det macadamiasmør!! Ellers så kan du gjøre det samme med gresskarkjerner, altså lage “smør” av det (hvis dere tåler gresskarkjerner). Håper dette hjelper!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen