For en stund tilbake laget jeg min egen granola. Og den ville selvfølgelig tvillingene smake på. De likte konseptet, men var ikke spesielt stor fan av nøttene. Så jeg laget en barnevennlig variant uten nøtter, naturlig søtet med eplemos og kaldslynget honning. Og den fikk bein å gå på! De spiser den enten med kald melk til frokost. Eller som topping på yoghurt til dessert. Eller for å få litt ekstra “chrunch” på havregrøten til kvelds.
DU TRENGER:
4 dl havregryn
3 dl speltflak
2 ss linfrø
2 ss sesamfrø
2 ss solsikkefrø
1,5 dl kokos
1 dryss kanel
0,5 dl vann
1 dl eplekompott (uten sukker)
2 ss peanøttsmør
2 ss flytende honning
Eventuelt rosiner
SLIK GJØR DU:
Sett ovnen på 160 grader.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en stor bolle.
Visp sammen vann, eplekompott, peanøttsmør og honning i en kjele på middels varme.
Bland det våte med det tørre.
Fordel blandingen utover to stekebrett med bakepapir.
Sett brettene i ovnen, og stek granolaen først i 15 minutter.
Ta ut brettene og rør godt rundt.
Stek videre i 10 minutter.
Rør godt rundt, og stek i nye 5 minutter.
Rør godt rundt, og stek i nye 5 minutter.
Fortsett slik til blandingen er helt tørr, og begynner å bli gyllen.
Er du redd for at den skal svi seg, skrur du ned temperaturen.
La granolaen avkjøle seg i stekeovnen med døren på gløtt.
Nytes med iskald melk, og for eksempel over yoghurt og havregrøt.
LAG OGSÅ GRAVERENDE GOD GRANOLA TIL DEG SELV MENS DU FØRST HOLDER PÅ!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!