EPLEKJEKK OG SPRUDLENDE APERITIFF SERVERT MED TRE GODE MUNNFULLER!

EPLEKJEKK OG SPRUDLENDE APERITIFF PLUSS TRE GODE MUNNFULLER!

Er det noe franskmenn er flinke på – så er det apèro! I Norge kjenner vi det bedre som aperitiff; altså en drink som serveres før maten, og da gjerne med en liten snack ved siden av. Her i Frankrike blir det sjelden med kun én drink, og apero kan gjerne dra ut i timesvis.

Jeg har laget tre små deilige munnfuller, samt en eplekjekk og sprudlende drink som passer perfekt til aperó på nyttårsaften!

 

EPLEKJEKK OG SPRUDLENDE APERITIFF

EPLEKJEKK OG SPRUDLENDE APERITIFF PLUSS TRE GODE MUNNFULLER!

2 deler champagne (eller cremant/prosecco)
1 del calvados
2 deler eplejuice (ferskpresset uten sukker)
5-6 isbiter
Tynne eplebåter, til pynt
Frisk mynte, til pynt
1 lite knip kayennepepper

Bland champagne, calvados, juice og isbiter i en passende bolle.
Øs drinken over i ønskede glass (uten isbiter), og pynt med eplebåter og mynteblader.
Topp til slutt med et lite knip kayennepepper.
Cin!

 

EPLEKJEKK OG SPRUDLENDE APERITIFF PLUSS TRE GODE MUNNFULLER!

 

RØDBETMOUSSE MED FERSK CHÈVRE

EPLEKJEKK OG SPRUDLENDE APERITIFF PLUSS TRE GODE MUNNFULLER!

(Gir 4 “store” eller 8 “små” glass)

1 stor rødbet, ferdigkokt (eller to små)
75 g kremost av geitemelk (f.eks. Snøfrisk)
1 lite hvitløksfedd, finhakket
1 ts balsamico
1 godt knip med saltflak
1 lite beger yoghurt naturell, 125 ml
3 ss sitronjus (saften fra en halv sitron)
Persille, finhakket
Gressløk, finhakket
Ca. 10 valnøtter, hakkede

Skrell rødbeten og kutt i grove biter.
Miks rødbet til en puré med stavmikser.
Tilsett kremost, halvparten av hvitløksfeddet, balsamico, 2 ss sitronjus, salt og pepper.
Miks godt til du har en jevn blanding.
Ha yoghurt og resten av hvitløksfeddet i en liten bolle.
Tilsett 1 ss sitronjus, finhakket gressløk og persille, og bland godt.
Finn fram ønskede glass, og legg lagvis rødbetblanding og yoghurtblanding.
Topp med hakkede valnøtter og gressløk.
Oppbevares i kjøleskapet.

P.S. Den bør helst lages samme dag den skal serveres, ellers så kan lagene “sige” sammen.

 

EPLEKJEKK OG SPRUDLENDE APERITIFF PLUSS TRE GODE MUNNFULLER!

 

EN MUNNFULL RØKELAKS MED KREMOST PÅ TYNNE SKIVER AV BETE

EPLEKJEKK OG SPRUDLENDE APERITIFF PLUSS TRE GODE MUNNFULLER!

(Gir ca. 20 munnfuller)

150 g. røkelaks, skjært i tynne staver
1-2 beter (jeg brukte en polkafarget bete)
150 kremost (jeg brukte Philadelphia)
2 ss presset sitronsaft
Salt og pepper
Gressløk, kuttet
Sesamfrø
Tannstikker uten smak

Ha kremost, sitronsaft, salt, pepper og gressløk i en liten bolle, og bland godt.
Vask beten(e) og kutt i tynne skiver (jeg brukte en grov ostehøvel).
Ha en liten teskje av ostefyllet i hver beteskive.
Fordel røkelaks utover skivene, og fest de sammen med en tannstikker uten smak.
Skvis over litt sitron, og pynt med gressløk og ristede sesamfrø.

 

EPLEKJEKK OG SPRUDLENDE APERITIFF PLUSS TRE GODE MUNNFULLER!

 

FRISK AVOKADOMOUSSE MED
REKER OG SURIMI

EPLEKJEKK OG SPRUDLENDE APERITIFF PLUSS TRE GODE MUNNFULLER!

(Gir 4 “store”glass)

2 modne avokadoer
1 lite hvitløksfedd, finhakket
4 ss lettrømme eller crème fraÎche
1/2 lime, presset
6 surimi (eller crabsticks som det også heter)
100 g reker
Salt og pepper
Kayennepepper
Frisk basilikum, finhakket og til pynt

Mos avokadoen og ha den i en liten bolle, sammen med hvitløk, rømme og lime.
Kutt i surimi og reker i små biter (spar 8-12 reker til pynt).
Bland det sammen med avokado-blandingen og smak til med krydder og baskilikum.
Ha det over i små glass/boller og pynt med reker og basilikum.
La stå i kjøleskapet i en time før servering.

 

EPLEKJEKK OG SPRUDLENDE APERITIFF PLUSS TRE GODE MUNNFULLER!

 

ELLER PRØV DISSE DEILIGE DADLENE SURRET MED BACON – SØTT, SALT OG SKIKKELIG GODT!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

JEG ØNSKER DEG ET RIKTIG GODT OG SPRUDLENDE NYTTÅR!

 

2 hendelser på “EPLEKJEKK OG SPRUDLENDE APERITIFF SERVERT MED TRE GODE MUNNFULLER!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen