EKTE PRINSESSER OG RIDDERE AV STÅL – MIDDELALDERFEST I TOURETTE-LEVENS!

Fête médiévale i Tourette-Levens
My knight in shining armour og min lille prinsesse!

Franskmenn eeelsker en fest. Og hver eneste helg kan du ganske enkelt finne en eller annen “fête” – og noe som skal feires. Det kan være fest for liljekonvallen. Fest for mimosablomstringen. Fest for sitronen. For ikke snakke om alle de små landsbyene sin “egen” fest (som gjerne varer i opp til to og tre dager)…

Og forrige søndag var det altså middelalderen som sto for tur. Fête Médiévale ble feiret for trettende gang med stor ståhei i Tourrette-Levens, en liten landsby som tilhører metropolen Nice. Det varierer i stor grad hvor mye innsats som legges ned i de forskjellige feiringene. Men i Tourette-Levens gikk de virkelig “all in”!

 

Fête médiévale i Tourette-Levens
Vi venter spent på bussen som skal frakte oss tilbake til middelalderen…

 

Med et stappfullt program, faktisk hele 42 happenings på denne ene søndagen, kan jaggu festkomiteen klappe seg selv godt på ryggen! Det ble en festfull dag, med spennende og annerledes salgsboder, fristende matboder, strålende sol, og ikke minst uanstendig mange mennesker utkledd i kostymer – samlet i en liten landsby!

 

Fête médiévale i Tourette-Levens

 

Jeg hadde aldri vært i Tourette-Levens før, men denne søndagen skulle den virkelig vise seg fra sin beste side. Landsbyen ligger 12 km utenfor Nice, nesten 400 meter opp i høyden, tilbaketrukket i pittoreske omgivelser. Omringet av flotte fjell og panoramautsikt utover Middelhavet, omtaler landsbyen seg også stolt som en kultur- og kunstby. Og allerede før du kjører inn landsbyen, passerer du flere flotte skulpturer, statuer og kunstverk.

Tourette-Levens kan også skilte med et godt bevart slott fra Middelalderen, tre gratis muséer, og en vakker barokkirke. I tillegg til at de har et stort fokus på kulturelle begivenheter og arrangementer – som Fête Medieval! Les mer om byen her (men dessverre kun på fransk)!

 

Fête médiévale i Tourette-Levens
Den flotte kirken Église Notre-Dame de l´Assomption skinner om kapp med solen

 

HÅNDBRYGGET OG ISKALDT ØL – SELVFØLGELIG SERVERT AV EN MUNK!

Med tusenvis av besøkende og begrensede parkeringsmuligheter, var det satt opp gratisbusser som knirkefritt fraktet både treller, munker, riddere, prinsesser, og oss vanlige, frem og tilbake til landsbyen. Hovedgaten var pyntet med flagg som vaiet stolt i vinden, høyballer og store øltønner var satt ut for å skape den riktige atmosfæren, og salgsbodene ble håndtert av selgere i autentiske middelalderkostymer.

Håndbrygget og iskaldt øl ble selvfølgelig servert av munken. Makroner ble solgt av prinsessen. Her fikk du også tak i alt som trengtes for å bli en ekte ridder; rustning, skjold, pil og bue, armbue, sverd, hjelm…

 

Fête médiévale i Tourette-Levens

Fête médiévale i Tourette-Levens

 

I tillegg fantes det flere salgsboder med morsomme, og litt annerledes leker, som marionettdukker og ørner. Det var selvfølgelig flere boder fulle av gode lokale produkter (som spekepølser, oljer, syltetøy og honning). Og diverse matboder som solgte alt fra stykkevis med skinker, ost og brød, til socca (som er en slags pannekake laget av kikertmel, og en spesialitet fra Nice), helgrillet lam – og selvfølgelig håndbrygget og iskaldt øl. Så sulten ble raskt stagget.

 

Fête médiévale i Tourette-LevensFête médiévale i Tourette-LevensFête médiévale i Tourette-Levens

Etter å ha smakt på litt av hvert fra de mange matbodene, var det tid for kultur – og vårt første spetakkel. Et morsomt teaterstykke for barn og voksne. Etter en time med mye latter og stekende sol, var det tid for flammekastere, akrobater og knivkastere. Deretter var det dans og musikk. Etterfulgt av demonstrasjoner av hvordan de kriget i middelalderen, og hvilke våpen de brukte.

Vi kunne besøke en installasjon fra selve livet i middelalderen, og se hvordan folket på den tiden bodde, hvor de sov og hva de spiste. Det ble arrangert “lanse- og flaggoppvisning” med korpsmusikk, dresserte, flyvende ørner, og en slangetemmer som til enhver tid hadde minst tre slanger kveilet rundt kroppen… Og hele den lille landsbyen var fylt til randen av glade mennesker – med og uten kostymer.

 

Fête médiévale i Tourette-LevensFête médiévale i Tourette-LevensFête médiévale i Tourette-LevensFête médiévale i Tourette-Levens

 

JA – DETTE VAR RETT OG SLETT DET VI KAN KALLE FOR EN SVÆRT INNHOLDSRIK SØNDAG! OG DU SKAL IKKE SE BORTIFRA AT VI BLIR MED PÅ DEN FJORTENDE FEIRINGEN AV FÊTE MÉDIÉVALE NESTE ÅR!

 

Fête médiévale i Tourette-Levens

 

LES OM FEIRINGEN AV MIMOSABLOMSTRINGEN I TANNERON HER! OG MITT MAGISKE MØTE MED SITRONFESTIVALEN I MENTON HER!

 

OG FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BONNE JOURNÉE!

 

2 hendelser på “EKTE PRINSESSER OG RIDDERE AV STÅL – MIDDELALDERFEST I TOURETTE-LEVENS!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen