Klassisk eplekake går aldri av moten. Serverer du den lun med litt vaniljeis ved siden av, er dette en sikker vinner! Visste du forresten at av det vi spiser til daglig, så er epler noe av det sunneste du kan velge? Epler er blant annet bra for fordøyelsen på grunn av sitt høye fiberinnhold. Epler kan også hjelpe til å regulere blodsukkeret ditt, noe som kan bidra til en stabil vekt. Og i tillegg viser studier at epler er godt for hjertet. Så det er ikke tilfeldig at vi sier An apple a day, keeps the doctor away!
Min klassiske eplekake er forøvrig laget på speltmel (som er mer gunstig for magen enn siktet hvetemel), og den er selvfølgelig fri for hvitt sukker.
DU TRENGER:
(Til en vanlig kakeform)
2 dl sukrin gold
125 g smør, romtemperert
2 egg
0,5 dl melk
1 ts vaniljeekstrakt
2,5 dl speltmel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
2-3 epler, skrellede
Kanel og sukrin
Hakkede mandler
Bytteliste: Sukrin gold/brunt sukker, speltmel/hvetemel, vaniljeekstrakt/vaniljesukker.
SLIK GJØR DU:
Sett ovnen på 180 grader, og smør en kakeform (jeg legger også bakepapir i bunnen).
Pisk sukrin og smør sammen.
Pisk inn ett og ett egg, og til slutt melk og vaniljeekstrakt.
Mål opp mel, bland inn bakepulver og kanel, og rør dette inn i den våte blandingen.
Skjær eplene i tynne båter, vend de i kanel og sukker.
Ha røren over i kakeformen*, og stikk eplene godt ned i deigen.
Husk at det aldri kan bli for mye epler!
Strø over hakkede mandler, og stek kaken i ca 30 minutter.
Kaken er ferdig du kan stikke den med en trepinne, og trepinnen kommer ut tørr.
Serveres lunken med vaniljeis, vaniljesaus eller pisket krem.
*Det kan virke som om det er for lite røre, men kaken vil heve.
PRØV OGSÅ SAFTIG (OG SUNNERE) EPLE OG KANELMUFFINS MED INNBAKT VANILJEFYLL!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!