JEG HAR NÅ DELT 100 OPPSKRIFTER OG ØYEBLIKK. OG DETTE ER BARE BEGYNNELSEN!

100 oppskrifter og øyeblikk

100 oppskrifter og øyeblikk – det er mye, det. Og jeg vil si en slags milepæl hos EVA i PROVENCE. Så dette feires med et lite tilbakeblikk på de 10 mest populære innleggene så langt. For flere innlegg skal det selvfølgelig bli! Har du noe spesielt du ønsker at jeg skal lage? Eller en landsby i Provence du ønsker å titte innom? Da kan du sende meg en melding i kommentarfeltet med dine ønsker. Kanskje er det akkurat din ønskerett eller ditt drømmested som blir postet neste gang!

 

Her er de 10 mest populære innleggene så langt:

 

VELKOMMEN TIL MIN LANDSBY – BIENVENUE À SAINT JEANNET!

Saint JeannetTitt innom Saint Jeannet, landsbyen som kapret mitt hjerte for snart 6 år siden. Saint Jeannet er en liten middelalder-landsby som ligger ca. 30 minutter med bil fra Nice, og ca. 400 meter opp i høyden.

 

HAVREKNEKKEBRØD JEG ALDRI BLIR LEI!

Havreknekkebrød jeg aldri blir leiDette knekkebrødet blir jeg virkelig aldri lei. Jeg spiser det til frokost, lunsj, mellommåltid, kvelds – og noen ganger som tilbehør til middag!

 

FRANSK LØKSUPPE SLIK FRANSKMENN LAGER DEN

Fransk-løksuppeI går fikk jeg lyst til å lage en fransk løksuppe. Og jeg ville lage den akkurat slik franskmenn lager den. Hemmeligheten bak den gode, ekte, franske løksuppen er rett og slett karamellisering..!

 

KUL DEG NED MED VERDENS ENKLESTE SAFTIS – VANNMELON OG KIWI-IS

Vannmelon-og kiwi-isTemperaturen har skutt i været, og sommeren er virkelig her. Noe så fantastisk som strålende sol, grønne trær og gressletter så langt øyet kan se. Og selv om man setter aldri så stor pris på varmen, så kan den føre til at man blir litt kokt i topplokket. Og da er det deilig å kunne kjøle seg ned med en is. Eller tre.

 

SPRETNE, SAFTIGE OG SUKKERFRIE SPELTBOLLER

Spretne og saftige speltboller (uten sukker) Etter å ha forsøkt meg på diverse bolle-oppskrifter har jeg nå funnet den ultimate oppskriften! Disse speltbollene er uten sukker, laget av speltmel, men smaker akkurat som “the real deal”. Konsistensen er helt perfekt – du vet de bollene som man kan klemme sammen, også spretter de opp igjen med en gang. Akkurat sånn er de, i tillegg til å være supersaftige!

 

PIKNIK I PÅSKESOLA – MATEN SMAKER BEST UTE!

Påskepiknik - nytes med familie og vennerNå er det straks påske, og det betyr noen ekstra fridager for de fleste. Da nyter vi påskesola enten i hytteveggen, på skitur, eller i byen. Men det aller viktigste er at vi nyter tiden sammen. Familie. Venner. Påskesol. Og hva er vel ikke mer perfekt da, enn å arrangere en deilige påskepiknik?

 

TARTE AUX TOMATES – DEN PERFEKTE FRANSKE SOMMERPAIEN!

Tarte aux tomatesTarte aux tomates er en typisk provencalsk rett som gjerne blir servert til apéro/aperitiff (en drink eller to som nytes med venner før måltid, og da gjerne sammen med passende fingermat). Men det er også den perfekte sommerpaien – lett og tynn med masse smak! Den er god alene, passer bra som tilbehør til for eksempel grillmat, og er perfekt til å ta med seg i piknikkurven.

 

BARNSLIG GODT GRØNNSAKSTOG MED DEILIG DIP

Barnslig grønnsakstog med dipDette grønnsakstoget kommer med en suksessgaranti! Serverer du dette i barnas bursdag får de små i seg masse grønnsaker – i tillegg til all isen, godteriet og kakene som selvfølgelig også skal stå på bordet. Fyll vognene med den dippen og de grønnsakene dine små liker, mine to elsker for eksempel gulrot og paprika (eller afrika, som Sanna kaller det).

 

GRILLET CAMEMBERT MED HVITLØK OG TIMIAN – DEN PERFEKTE AVSLUTNING PÅ GRILLKVELDEN!

Grillet camembert med hvitløk og timianGrillet camembert må jo være noe av det beste Frankrike har å by på! Det er altså så godt at når du først har fått smaken på det, så er det nesten vanskelig å slutte. Smeltet ost som fungerer som en dipp når du dypper brødet ned i, med et lett hint av urte- og hvitløkssmak. Det kan nesten ikke bli bedre!

 

DEN STORE VAFFELDAGEN – VAFFEL TIL FROKOST, LUNSJ, MIDDAG OG DESSERT!

Dessertvaffel med friske bærSøndag 25 mars 2018 er det den “offisielle” vaffeldagen. Og det betyr vaffel hele dagen. Vaffel kan faktisk spises til hvert måltid, den er superenkel å lage og kan serveres i uendelige varianter. Her gir jeg deg oppskriften på én dags variert inntak av vafler. Frokost, lunsj,  middag – og selvfølgelig dessert!

 

JEG GLEDER MEG MASSE TIL Å SERVERE DEG FLERE NYE, SPENNENDE RETTER OG ØYEBLIKK I FREMTIDEN!

 

À TOUT À L´HEURE…

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen